Χριστοδουλίδης: Επανέναρξη συνομιλιών από το σημείο διακοπής στο Κραν Μοντανά

Χριστοδουλίδης: Επανέναρξη συνομιλιών από το σημείο διακοπής στο Κραν Μοντανά

επικεντρωνόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι ότι έρχεται η κα Λουτ, ξεκινούν οι συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί και μέσα από τις συναντήσεις που θα έχει η κα Λουτ στη Βρετανία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην ΕΕ,

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης  σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης στη Μαρίνα της Λάρνακας ανέφερε ότι: Στόχος μας είναι να υπάρξει επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά”.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, είπε ότι «ενόψει αυτής της πολύ σημαντικής αποστολής της κας Λουτ, δείχνει και το προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα. Μία είναι η ευχή και προσδοκία μας, ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις, με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα προκύψουν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά». Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο μοναδικός στόχος της δικής μας πλευράς και ευελπιστούμε να υπάρξει ανταπόκριση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο που έχω αναφέρει, επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Τουρκοκυπρίων οι οποίες δυσχεραίνουν το κλίμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «σίγουρα οι δηλώσεις δεν ήταν υποβοηθητικές. Αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι ότι έρχεται η κα Λουτ, ξεκινούν οι συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί και μέσα από τις συναντήσεις που θα έχει η κα Λουτ στη Βρετανία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην ΕΕ, ευχή και προσδοκία μας είναι να ακούσει τέτοιες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών». Συνέχισε «επικεντρωνόμαστε και δεν μας ενδιαφέρει το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ή οι δημόσιες δηλώσεις. Μας ενδιαφέρει η ουσία και εκεί είναι που θα κριθεί αν υπάρχουν τα δεδομένα για επανέναρξη των συνομιλιών και ειλικρινά αυτή είναι και η ξεκάθαρη επιθυμία και προσδοκία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το να δημιουργηθούν τέτοια δεδομένα που να επιτρέψουν την επανάληψη των συνομιλιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο