Ξεκίνησε τη ναυπήγηση του τρίτου της αεροπλανοφόρου η Κίνα

Ξεκίνησε τη ναυπήγηση του τρίτου της αεροπλανοφόρου η Κίνα

Την ναυπήγηση του τρίτου αεροπλανοφόρου και μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου έχει αρχίσει η Κίνα σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters και οι οποίες του χορηγήθηκαν από το κέντρο ερευνών Center for Strategic and International Studies (CSIS). Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό η ναυπήγηση του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείο Jiangnan που

Την ναυπήγηση του τρίτου αεροπλανοφόρου και μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου έχει αρχίσει η Κίνα σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters και οι οποίες του χορηγήθηκαν από το κέντρο ερευνών Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό η ναυπήγηση του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείο Jiangnan που βρίσκεται κοντά στην Σανγκάη. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το νέο πλοίο θα είναι το πρώτο κινεζικής σχεδίασης μεγάλο σε μήκος και εκτόπισμα αεροπλανοφόρο.

Το νέο πλοίο έχει κωδικοποιηθεί ως Type 002 θα έχει εκτόπισμα μικρότερο των 100.000 τόνων αλλά σαφώς μεγαλύτερο από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle των 42.000 τόνων, και θα διαθέτει καταπέλτη για την απονήωση των αεροσκαφών που θα μεταφέρει.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα επιτρέπει στο αεροπλανοφόρο να μεταφέρει περισσότερα μαχητικά με περισσότερο πολεμικό φορτίο και περισσότερα καύσιμα καθώς και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης εξοπλισμένα με ραντάρ έρευνας.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες κατέγραψαν έντονη κινητικότητα στο ναυπηγείο του τελευταίους έξι μήνες ενώ εργασίες πραγματοποιούνται στο χώρο μπροστά από την ναυπηγική κλίνη όπου όπως φαίνεται θα δημιουργηθεί μια μεγάλη λεκάνη η οποία αφού πλημμυριστεί θα χρησιμοποιηθεί για την ρυμούλκηση του πλοίου στον ποταμό Yangtze μετα την καθέλκυση του.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο