Τζ. Μάτις: μας ανησυχεί η Τουρκία, πρέπει να διαλέξει

Τζ. Μάτις: μας ανησυχεί η Τουρκία, πρέπει να διαλέξει

«Η Τουρκία είχε να κάνει μια επιλογή, να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση. Αλλά ξεκάθαρα, η Τουρκία φέρνει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αντιπυραυλικά συστήματα σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να το ενσωματώσουμε αυτό στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Μάτις.

Οι ΗΠΑ επανειλημένως έχουν θέσει στην Τουρκία το ζήτημα της αγοράς των S-400 και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να θέτουν συχνά το δίλημμα S-400 ή F-35. Και στο πλαίσιο αυτό έχουν κρατήσει τα μαχητικά 5ης γεννιάς της Άγκυρας στη βάση τους και δεν τα άφησαν να πετάξουν για την Τουρκία.

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 ανησυχεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουάσινγκτον δεν συνιστά μια τέτοια κίνηση, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις. «Η Τουρκία είχε να κάνει μια επιλογή, να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση. Αλλά ξεκάθαρα, η Τουρκία φέρνει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αντιπυραυλικά συστήματα σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να το ενσωματώσουμε αυτό στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Μάτις. «Ναι, μας ανησυχεί όντως αυτό και δεν το συνιστούμε», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο