Τουρκικές Navtex στα οικόπεδα 6 και 12 της Κύπρου

Τουρκικές Navtex στα οικόπεδα 6 και 12 της Κύπρου

η Τουρκία με την Navtex 760/18 που εξέδωσε για τις 24 και 25 Ιουλιου καλύπτει το Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ τα δικαιώματα του οποίου εχει η κοινοπραξία ΕΝΙ και Total ενώ φθάνει πολύ κοντά στο Οικόπεδο 10 του οποίου τα δικαιώματα εχει η ExxonMobil.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική των προκλήσεων με NAVTEX η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση αναγκελιών για τα Κυπριακά οικόπεδα 6 και 12.

Ειδικότερα, η Τουρκία με την Navtex 760/18 που εξέδωσε για τις 24 και 25 Ιουλιου καλύπτει το Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ τα δικαιώματα του οποίου εχει η κοινοπραξία ΕΝΙ και Total ενώ φθάνει πολύ κοντά στο Οικόπεδο 10 του οποίου τα δικαιώματα εχει η ExxonMobil.

Οι Κυπριακές Αρχές εξέδωσαν την NAVTEX 251/18, με την οποία ακυρώνουν ρπί της ουσίας την τουρκική και μεταξύ άλλων αναφέρεται η τουρκική αναγγελία προκαλεί κίνδυνους στην ναυσιπλοΐα αφού δεν συντονίσθηκε από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατιας, καθως ο μονος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχη ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας -(η Search and Rescue Region-SRR συμπίπτει με το FIRΛευκωσίας)- είναι ο σταθμός της Λάρνακας JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA.

Η Άγκυρα αντέδρασε ως συνήθως εκδίδοντας νεα NAVTEX, την υπ’ αρίθμ 762/18 στην οποία υποστηρίζει ότι η κυπριακή Αναγγελία είναι άκυρη καθως εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό σε περιοχή ευθύνης για έκδοση NAVTEX που ανήκει στην Τουρκία και στον σταθμό της Αττάλειας και ότι η ασκηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με βαση την τουρκική NAVTEX.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο