Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγοράσει ειδικά πλοία για τους πεζοναύτες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγοράσει ειδικά πλοία για τους πεζοναύτες

Η μετατροπή εμπορικών δεξαμενόπλοιων σε πολεμικά πλοία είναι φθηνότερη από το σχεδιασμό και την κατασκευή νέων, αν και μπορεί να μην είναι πιο αποτελεσματική

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας Gavin Williamson, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αγοράσει 2 νέα μητρικά πλοία ειδικών δυνάμεων για την επιχειρήσεις κατάληψης παραθαλάσσιων περιοχών και παραλιών. Αυτή η κίνηση στοχεύει στο να αναπαραχθεί ένα αμερικανικό σχέδιο για τη μετατροπή εμπορικών δεξαμενόπλοιων σεμητρικά πλοία μητρικής για τους του πεζοναύτες και τις Ειδικές Δυνάμεις.

Το Βασιλικό Ναυτικό σκοπεύει να αγοράσει δεξαμενόπλοια και να τα μετατρέψει σε πολεμικά πλοία, προκειμένου να διεξάγει αποστολές Ειδικών Δυνάμεων επί ξηράς ή μεγάλες επιθέσεις από τα βασιλικά ναυτικά κέντρα. Χάρη στο μεγάλο του κατάστρωμα, έναν τέτοιο πλοίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει στρατεύματα, πυροβολικό, οχήματα, αεροσκάφη και ακόμη και ελικόπτερα.

Η μετατροπή εμπορικών δεξαμενόπλοιων σε πολεμικά πλοία είναι φθηνότερη από το σχεδιασμό και την κατασκευή νέων, αν και μπορεί να μην είναι πιο αποτελεσματική. Ωστόσο, φαίνεται να είναι μια νέα στρατηγική που πρέπει να εφαρμόσουν κάποια ισχυρά έθνη (δηλαδή οι ΗΠΑ και τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο).

Αυτά τα πλοία, εξοπλισμένα με ελικόπτερα, αεροσκάφη και ταχύπλοα σκάφη, θα δώσουν τη δυνατότητα για επιχειρήσεις σε ακτές και θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στρατεύματα και πολεμικά εργαλεία για τις παραλίες του εχθρού. Θα είναι επίσης σε θέση να φιλοξενήσουν μικρά σκάφη προσγείωσης, μη επανδρωμένα σκάφη και αμφίβια πλοία επιθέσεων. Όλες αυτές οι δυνατότητες θα κάνουν αυτά τα πλοία να γίνουν οι «μητρικές» των Ειδικών Δυνάμεων και του Βασιλικού Ναυτικού.

Φυσικά, τα πλοία δεν θα λειτουργούν και ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες μονάδες του στόλου. Θα αποτελέσουν δύο ξεχωριστές “ομάδες” μαζί με συνοδεία σκάφη, πλοία υποστήριξης και ελικόπτερα.

Αυτά τα δύο “μητρικά πλοία”, μαζί με τους δύο αεροπλανοφόρα μας, τα αμφίβια πλοία Albion και Bulwark και τα σκάφη εκφόρτωσης Bay Class μας, θα μας δώσουν μια κυρίαρχη, θανατηφόρα, αμφίβια δύναμη ” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson. “Αυτός θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους στον κόσμο”, πρόσθεσε.  “Οι παγκοσμίου φήμης Royal Marines θα προχωρήσουν προς τα εμπρός, σε εξαιρετικά υψηλή ετοιμότητα και θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μια στιγμή που θα φέρουν τον αγώνα από θάλασσα στη γη”, κατέληξε.

πηγή: navyrecognition.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο