Το αμερικανικό ναυτικό ολοκληρώνει έναν νέο γύρο επιτυχημένων δοκιμών των Excalibur N5

Το αμερικανικό ναυτικό ολοκληρώνει έναν νέο γύρο επιτυχημένων δοκιμών των Excalibur N5

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε ένα νέο γύρο επιτυχημένων δοκιμαστικών βολών πυρομαχικών Excalibur N5, σύμφωνα με την Raytheon. Η εταρία ανέφερε ότι τα βλήματα με πέτυχαν με ακρίβεια το στόχο τους σε μικρό, μέσο και μεγάλο εύρος στο Yuma Proving Ground. Σχεδιασμένο για να απολύεται από τα όπλα των πέντε ιντσών του Ναυτικού, το

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε ένα νέο γύρο επιτυχημένων δοκιμαστικών βολών πυρομαχικών Excalibur N5, σύμφωνα με την Raytheon.

Η εταρία ανέφερε ότι τα βλήματα με πέτυχαν με ακρίβεια το στόχο τους σε μικρό, μέσο και μεγάλο εύρος στο Yuma Proving Ground.

Σχεδιασμένο για να απολύεται από τα όπλα των πέντε ιντσών του Ναυτικού, το Excalibur N5 είναι η παραλλαγή όπλου που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του εδάφους σε όλο τον πλανήτη. Το όπλο Excalibur παρέχει ακριβείς, πρώτες στροφές σε όλες τις κλίμακες σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

“Το Excalibur N5 απαντά στην ανάγκη του Ναυτικού για ένα βυθισμένο, ακριβείας καθοδηγούμενο βλήμα”, δήλωσε ο Sam Deneke, αντιπρόεδρος της Raytheon Land Warfare Systems. “Το N5 διπλασιάζει την εμβέλεια των μεγάλων πυροβόλων όπλων του Πολεμικού Ναυτικού και προσφέρει την ίδια ακρίβεια με τη χερσαία έκδοση”.

Το Excalibur είναι ένα πραγματικό όπλο ακριβείας, το οποίο προσκρούει σε ακτινική απόσταση που απέχει λιγότερο από δύο μέτρα από τον στόχο. Χρησιμοποιείται ευρέως από τις δυνάμεις πυροβολικού των Η.Π.Α. και των διεθνών δυνάμεων πυροβολικού. Η Excalibur έχει απολυθεί περισσότερο από 1.400 φορές σε μάχη. Το βλήμα με ακρίβεια καθοδηγήθηκε από την Raytheon Company και από την BAE Systems Bofors.

Εκτός από το N5, η Raytheon έχει αναπτύξει και άλλες παραλλαγές όπως το Excalibur S, το Excalibur HTK και το Excalibur Shaped Charged Trajectory.

Το βλήμα Excalibur είναι ένα πραγματικό όπλο ακριβείας, το οποίο προσκρούει σε μια ακτινική απόσταση που απέχει λιγότερο από δύο μέτρα από τον στόχο. Σε αντίθεση με τα συστήματα καθοδήγησης “κοντά στην ακρίβεια”, το όπλο Excalibur παρέχει ακριβείς πρώτες στροφές σε όλες τις κλίμακες σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η ακρίβεια του βλήματος Excalibur, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να ενσωματώνεται σε πολλαπλά συστήματα πυροβόλων όπλων, επιτρέπει τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στους συνεργάτες του συνασπισμού να παράσχουν δυνατότητες overmatch έναντι στόχων εδάφους σε διάφορα περιβάλλοντα μάχης. Αυτό περιλαμβάνει στάσιμους στόχους γης.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο