Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση εν πλω των Δοκίμων Υπαξιωματικών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ειδικότητάς τους, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειριών

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναυάρχου Ε. Μικρού ΠΝ. Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Διοικητής ΣΜΥΝ Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Μπακαλάκος ΠΝ καθώς συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.

Ο φετινός ΘΕΠ διεξάγεται με τo Αρματαγωγό ΧΙΟΣ και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. Το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Μπάρ Μαυροβουνίου, Μπάρι Ιταλίας , Λεμεσού Κύπρου , Τήνου και Βαθύ Σάμου.

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 131 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, και αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (2 από ΣΜΥ – 2 από ΣΜΥΑ ) και 2 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί από Ρουμανία.

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση εν πλω των Δοκίμων Υπαξιωματικών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ειδικότητάς τους, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειριών, ο εθισμός τους με το θαλάσσιο στοιχείο, η εξοικείωση με την διαβίωση σε Πολεμικό Πλοίο καθώς επίσης και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο