ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Συγκρούσεις Χριστιανών-Μουσουλμάνων στον απόηχο των ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσων σε καθολικές εκκλησίες

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Συγκρούσεις Χριστιανών-Μουσουλμάνων στον απόηχο των ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσων σε καθολικές εκκλησίες

Βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν ξεσπάσει στη Σρί Λάνκα, όπου επικρατεί αναταραχή μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις πριν από δύο εβδομάδες,ανημέρα του Πάσχα των Καθολικών. Συγκεντρώσεις που κατέληξαν σε επεισόδια και συγκρούσεις έγιναν χθες στην πρωτεύουσα Κολόμπο και σε άλλες πόλεις. Επεισόδια σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην πόλη Νεγκόμπο, όπου έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις,

Βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν ξεσπάσει στη Σρί Λάνκα, όπου επικρατεί αναταραχή μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις πριν από δύο εβδομάδες,ανημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Συγκεντρώσεις που κατέληξαν σε επεισόδια και συγκρούσεις έγιναν χθες στην πρωτεύουσα Κολόμπο και σε άλλες πόλεις. Επεισόδια σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην πόλη Νεγκόμπο, όπου έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις, με θύματα κυρίως ξένους τουρίστες.

Οι ταραχές και οι διαδηλώσεις έχουν αναγκάσει τις αρχές να κλείσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Νεγκόμπο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κατά την διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αποτραπεί γενίκευση των επεισοδίων και κλιμακωσή της βίας.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο