Ρωσικά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο – άσκηση “μαμούθ” ετοιμάζουν οι Ρώσοι στα ανατολικά σύνορά τους

Ρωσικά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο – άσκηση “μαμούθ” ετοιμάζουν οι Ρώσοι στα ανατολικά σύνορά τους

η Ρωσία θα διεξαγάγει τον ερχόμενο μήνα (Σεπτέμβριο) τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή 300.000 στρατιωτών, 1000 μαχητικών αεροσκαφών και χιλιάδων ΤΟΠΜ και ΤΟΜΑ, καθώς και δεκάδων πολεμικών πλοίων, που έχουν πραγματοποιήσει τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται εδώ και μέρος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κύπρο, Συρία και Λιβανο. Η Μόσχα επικαλείται το ενδεχόμενο πληγμάτων των δυτικών δυνάμεων κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ με τη δημιουργία μία «προβοκάτσια» των σύρων ανταρτών, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δύο φρεγάτες εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise Kalibr, ικανούς να πλήξουν στόχους στο έδαφος ή πλοία επιφανείας, στάλθηκαν το Σάββατο στην Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant, ενώ συνολικά, ο ρωσικός στόλος διαθέτει περισσότερα από δέκα πλοία επιφανείας με εκτοξευτές πυραύλων και δύο υποβρύχια ανοικτά της Συρίας. Μάλστα ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Σάββατο του σύρους αντάρτες ότι προετοιμάζουν «προβοκάτσια» με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ, έναν από τους τελευταίους θύλακες που τελούν υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών και διαφεύγουν του ελέγχου του καθεστώτος της Δαμασκού. Η Μόσχα ισχυρίσθηκε επίσης ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες «συμμετέχουν ενεργά» στην «προβοκάτσια» αυτή. Τον Απρίλιο, αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους στόχους του συριακού καθεστώτος σε αντίποινα για την επίθεση των δυνάμεων του Ασαντ με χημικά όπλα κατά της πόλης Ντούμα, κοντά στην Δαμασκό.

Εξάλλου, η Ρωσία θα διεξαγάγει τον ερχόμενο μήνα (Σεπτέμβριο) τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή 300.000 στρατιωτών, 1000 μαχητικών αεροσκαφών και χιλιάδων ΤΟΠΜ και ΤΟΜΑ, καθώς και δεκάδων πολεμικών πλοίων, που έχουν πραγματοποιήσει τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Τα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία Vostok-2018 (Ανατολή-2018) θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε κεντρικές και ανατολικές ρωσικές στρατιωτικές περιφέρειες και θα συμμετάσχουν σ’ αυτά σχεδόν 300.000 στρατιώτες, περισσότερα από 1.000 στρατιωτικά αεροσκάφη, δύο στόλοι του Πολεμικού Ναυτικού και όλες οι αερομεταφερόμενες μονάδες, δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα  με τα πρακτορεία ειδήσεων. Θα είναι τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από το 1981, πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, RT.com, Jerousalim post, TASS, Kommersant,

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο