Καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης των Su-57 παραδέχονται οι Ρώσοι

Καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης των Su-57 παραδέχονται οι Ρώσοι

Το βασικό πρόβλημα του Su-57, το οποίο έχει επιχειρήσει στη Συρία, είναι σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο κινητήρας και πάνω σε αυτό εργάζονται οι Ρώσοι

Νέα αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα του μαχητικού πέμπτης γενιάς  Su-57 παραδέχονται οι Ρώσοι, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, 76 μαχητικά μαχητικά αεροσκάφη θα αγοραστούν για την ρωσική Αεροπορία πριν από το 2028 ενώ τόνισε ότι ένα συμβόλαιο για την προμήθεια αυτή θα υπογραφτεί στο άμεσο μέλλον.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με παλαιότερη που έλεγε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα η ρωσική πολεμική αεροπορία θα έχει στις τάξεις της 200 μαχητικά αυτού του τύπου.

Σε αντιδιαστολή οι ΗΠΑ έχουν ήδη δύο πτέρυγες με F-35, την 388η και την 419η με τουλάχιστον δύο μοίρες η κάθε μία χωρίς  να υπολογίζοται τα καθέτου απογειώσεως/απονειώσεως του ναυτικού και των πεζοναυτών.

Έτσι η Ρωσία φαίνεται να βρίσκεται λίγο πιο πίσω στα 5ης γενιάς μαχητικά. Πάντως το πρόγραμμα με την Ινδία βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ενώ τα σενάρια τουρκικής συμμετοχής, είναι ελαχίστως πιθανά.

Το βασικό πρόβλημα του Su-57, το οποίο έχει επιχειρήσει στη Συρία, είναι σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο κινητήρας και πάνω σε αυτό εργάζονται οι Ρώσοι καθώς οι μέχρι τώρα κινητήρες δεν θεωρούνται αρκετά ισχυροί για να κάνουν το μαχητικό όσο επιχειρισιακό θέλουν οι κατασκευαστές.

Η Ρωσία θα καλύψει το κενό του χρονοδιαγράμματος με περισσότερα Su-35, S-34 και με αναβάμιση των άλλων αεροσκαφών της Ρωσικά ΠΑ.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο