ΠΝ: Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση υφαλοκρηπίδας – αύξηση της δραστηριότητας νοτίως της Κρήτης

ΠΝ: Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση υφαλοκρηπίδας – αύξηση της δραστηριότητας νοτίως της Κρήτης

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην Ανατολική Μεσόγειο ήδη υπάρχουν δύο ελληνικά πλοία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατος που περιπολούν από το Λίβανο μέχρι και την Κύπρο, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος, Νικόλαο Τσούνης, σε συζήτηση-ενημέρωση δημοσιογράφων. Παράλληλα ανέφερε

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην Ανατολική Μεσόγειο ήδη υπάρχουν δύο ελληνικά πλοία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατος που περιπολούν από το Λίβανο μέχρι και την Κύπρο, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος, Νικόλαο Τσούνης, σε συζήτηση-ενημέρωση δημοσιογράφων.

Παράλληλα ανέφερε ότι το ΠΝ θα ενισχυθεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), τα οποία θα μπορούν να απονηώνονται από τα πλοία του Στόλου.

«Πρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Ότι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία παραβίαση», είπε ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, θέλοντας να δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαβάσει πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Σ’ ότι αφορά μια επιπλέον φράση του Α’ ΓΕΝ πως «ότι συμβεί θα είμαστε μόνοι μας», αυτό δεν είναι κάτι καινούριο κι έχει αποδειχτεί το λιγότερο ιστορικά.

Ακόμη εξέφρασε τη βούληση για μετακίνηση έως και του μισού Στόλου στον Ναύσταθμο Κρήτης

Αναφορικά με το εξοπλιστικά (υλοποιήσιμα εξοπλιστικά προγράμματα άμεσα για τα οποία υπάρχει χρηματοδότηση):

  • Τ/Λ και αντίμετρα Υ/Β,
  • ανθυποβρυχιακά Ε/Π ΜΗ-60R,
  • FOS Ε/Π S-70 AEGEAN HAWK 
  • Επίκειται η παράδοση της ΤΠΚ Νο6, αρχές 2020 η έναρξη Δοκιμών Εν Πλω της ΤΠΚ Νο7.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο