Παρουσία ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε Επετειακές Εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης

Παρουσία ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε Επετειακές Εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στον ποταμό Κερίτη πλησίον Αλικιανού νομού Χανίων, όπου τοποθετήθηκε μία στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, σε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων, στην τελετή επίσημης έπαρσης Σημαιών στο Φρούριο ΦΙΡΚΑ καθώς και σε εκδήλωση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, στη Σούδα, όπου και κατέθεσε στέφανο. Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ ενώ συμμετείχαν και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

η συμβολή των ΕΔ στις φυσικές καταστροφές στην Κρήτη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, μετέβη στον ποταμό Κερίτη πλησίον Αλικιανού νομού Χανίων, όπου τοποθετήθηκε μία στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey.

To έργο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Μονάδας Μελετών Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και τη διάθεση προσωπικού και μέσων του ΣΞ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στους Δημοσιογράφους:

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, η γέφυρα στον Πλατανιά εξυπηρέτησε αυτό που ήταν να εξυπηρετήσει. Τώρα, εδώ, στον Κερίτη, που είναι και μεγάλο πρόβλημα, γιατί συνδέει δύο πολύ παραγωγικές περιοχές, εγκαταστάθηκε και μάλιστα και αυτή σε χρόνο ρεκόρ.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Ναι, όπως βλέπετε, σήμερα ήρθαμε εδώ για να δούμε την ολοκλήρωση της γέφυρας, η οποία, όπως είδατε και εσείς, έγινε πάρα πολύ γρήγορα, δηλαδή σε τρεις ημέρες μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε η γέφυρα από το προσωπικό του Στρατού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, και αποκαταστάθηκε, όπως λέτε και εσείς, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα εδώ στην περιοχή του Αλικιανού.

Ξέρουμε ότι είναι πολύ σοβαρή αρτηρία, γιατί διασυνδέει πάρα πολλά χωριά μεταξύ τους. Θεωρήσαμε ότι είναι χρέος μας να βοηθήσουμε, γιατί έρχεται και η τουριστική περίοδος, η οποία θα δημιουργήσει θέματα αν δεν είναι ανοικτή η γραμμή.

Άλλη μια φορά λέω ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη, τα αποτελέσματα είναι και γρήγορα και σοβαρά. Εδώ η αντιμετώπιση των ζημιών που προέκυψαν από τις μεγάλες πλημμύρες, όπως ξέρετε, την επόμενη ημέρα που έπεσε η γέφυρα του Κερίτη είχαν ήδη έρθει οι γέφυρες Bailey, από την Αθήνα. Πρώτα, τοποθετήθηκε η γέφυρα στον Πλατανιά και όταν αποκαταστάθηκε η γέφυρα έδωσε τη δυνατότητα στους τεχνικούς να συνεχίσουν να δουλεύουν και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Όταν αποκαταστάθηκε η γέφυρα αφαιρέθηκε αυτή η Bailey και τοποθετήθηκε εδώ με μια προεργασία που έγινε από την Περιφέρεια.

Ελπίζουμε ότι θα καλύψει τις ανάγκες, για όσο χρειαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η γέφυρα του Κερίτη με τις προδιαγραφές που είχε ξανακατασκευαστεί και τη μορφή που είχε όταν είχε φτιαχτεί επί Βενιζέλου το 1908.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, αυτό δείχνει, η ταχύτητα με την οποία έδρασε και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και άλλα Υπουργεία, ότι όταν ο Έλληνας θέλει, μπορεί.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι το μήνυμα. Ότι όταν θέλουμε και όταν αποφασίσουμε κάτι, μπορούμε. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο