Ο Αρχηγός ΓΕΣ στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού και στο ΚΕΠΥΕΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού και στο ΚΕΠΥΕΣ

ο ΑΓΕΣ μετέβη στο Πεδίο Ασκήσεων της ΣΕΑΠ, για να παρακολουθήσει την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ 2018 Β΄ΕΣΣΟ), κλήθηκαν να εφαρμόσουνστην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), η οποία από το 1953 εδρεύει στο Στρατόπεδο “ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ”, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο Αρχηγός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πεδίο Ασκήσεων της ΣΕΑΠ, για να παρακολουθήσει την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ 2018 Β΄ΕΣΣΟ), κλήθηκαν να εφαρμόσουν
στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.
Με τη λήξη της ΤΑΜΣ, ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους εκπαιδευόμενους της Σχολής και σε όλα τα στελέχη της Φρουράς Ηρακλείου κατά την οποία:
– Επεσήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, ο οποίος στο πλαίσιο της αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής, όπως σε κάθε φυσική καταστροφή, παρέχει αφειδώς προσωπικό, υλικά και μέσα, με σκοπό την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και την ταχεία αποκατάσταση των έργων υποδομής.
– Αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού έργου της ΣΕΑΠ, η οποία προετοιμάζει σωματικά και ψυχικά τους ΥΕΑ, για να υπηρετήσουν ως Δόκιμοι Αξιωματικοί στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.
– Επεσήμανε στους εκπαιδευόμενους τις υψηλές απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, ώστε να δικαιώσουν τη μακρόχρονη ιστορία του θεσμού των Εφέδρων Αξιωματικών.
Ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το εξαιρετικό ηθικό και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό, ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια στην εκπαίδευση και καλή αποφοίτηση στους μελλοντικούς Έφεδρους Αξιωματικούς μας.
Μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης

Στεφανής, επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Προσομοίωσης του Κέντρου Πληροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρατού (ΚΕΠΥΕΣ).
Ο Αρχηγός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης, ενημερώθηκε  για την σε εξέλιξη ενοποίηση των υφιστάμενων λογισμικών και στο πλαίσιο της αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας, παρακολούθησε επίδειξη των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των
εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Συνδυάζοντας τη χρήση σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την υιοθέτηση της νέας αντίληψης «train as you fight», ο Στρατός Ξηράς ενοποιεί τα συστήματα εξομοίωσης διαφορετικών Όπλων και παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση τόσο σε τακτικό, όσο και σε επιχειρησιακό περιβάλλον.
Στο τέλος της επίσκεψής του, ο Αρχηγός συνεχάρη τα Στελέχη και τους Οπλίτες Θητείας για τον επαγγελματισμό τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες τους, καθώς με την ευρεία χρήση της προσομοίωσης και των πολεμικών παιγνίων επιτυγχάνεται:
– Χαμηλό κόστος εκπαίδευσης με υψηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.
– Άμεση διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών μέσων, με πολλαπλές δυνατότητες εξέτασης σεναρίων.
– Δυνατότητα ρεαλιστικής δοκιμής Σχεδίων με αυξημένη ασφάλεια.
– Επίτευξη της επιζητούμενης «τριβής» (friction) κατά την εκπαίδευση.
– Επισκόπηση και κριτική της εκπαίδευσης, για αυτοβελτίωση των εκπαιδευομένων, εξαγωγή συμπερασμάτων και υιοθέτηση διδαγμάτων.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο