Κροατία: Εγκαίνια κέντρου εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Κροατία: Εγκαίνια κέντρου εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Σε ένα νέο κέντρο αριστείας του ΝΑΤΟ μπορεί να εξελιχθεί το διεθνές κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ (Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας) που εγκαινιάστηκε στην αεροπορική βάση Ζέμουνικ στην κροατική πόλη Ζάνταρ. Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Άμυνας της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας Νταμίρ Κρστίσεβιτς, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και Καρλ Έριαβετς αντίστοιχα.

Σε ένα νέο κέντρο αριστείας του ΝΑΤΟ μπορεί να εξελιχθεί το διεθνές κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ (Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας) που εγκαινιάστηκε στην αεροπορική βάση Ζέμουνικ στην κροατική πόλη Ζάνταρ.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Άμυνας της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας Νταμίρ Κρστίσεβιτς, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και Καρλ Έριαβετς αντίστοιχα. Σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας τονίζεται ότι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία είναι μεταξύ των ιδρυτικών χωρών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Το κέντρο, ύψους επένδυσης 11 εκατομμυρίων ευρώ, θα παρέχει εκπαίδευση για πληρώματα ελικοπτέρων από την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία. Το πρόγραμμα MSAP προορίζεται για τα πληρώματα πολλαπλών χρήσεων ελικοπτέρων για ειδικές αεροπορικές δραστηριότητες και αποτελείται από θεωρητικά μαθήματα και προγράμματα εκπαίδευσης πτήσεων. Ο Σλοβένος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το κέντρο εκπαίδευσης αποτελεί την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών και επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο