ΙΔΙΣ: ημερίδα με θέμα “Η Κίνα ως Ανερχόμενη Περιφερειακή Δύναμη: Περιπτωσιολογική Ανάλυση της Κινεζικής Θαλάσσιας Στρατηγικής”

ΙΔΙΣ: ημερίδα με θέμα “Η Κίνα ως Ανερχόμενη Περιφερειακή Δύναμη:  Περιπτωσιολογική Ανάλυση της Κινεζικής Θαλάσσιας Στρατηγικής”

η ομάδα Ναυτικής Στρατηγικής του Τομέα Αμυντικών Θεμάτων (ΤΑΘ) και η ομάδα Ανατολικής Ασίας του Τομέα Ευρωατλαντικών Μελετών (ΤΕΑΜ) του Ι.ΔΙ.Σ. σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα: Η Κίνα ως Ανερχόμενη Περιφερειακή Δύναμη: Περιπτωσιολογική Ανάλυση της Κινεζικής Θαλάσσιας Στρατηγικής. H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. (Χίλλ 3-5,

η ομάδα Ναυτικής Στρατηγικής του Τομέα Αμυντικών Θεμάτων (ΤΑΘ) και η ομάδα Ανατολικής Ασίας του Τομέα Ευρωατλαντικών Μελετών (ΤΕΑΜ) του Ι.ΔΙ.Σ. σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα: Η Κίνα ως Ανερχόμενη Περιφερειακή Δύναμη: Περιπτωσιολογική Ανάλυση της Κινεζικής Θαλάσσιας Στρατηγικής. H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. (Χίλλ 3-5, Πλάκα).

Η άνοδος της Κίνας στην παγκόσμια κατανομή ισχύος και η συνεπαγόμενη προσπάθεια προβολής περιφερειακής ηγεμονίας έχει επιπτώσεις στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο των θαλασσίων περιοχών και οδών από τους οποίους διέρχεται το εμπόριο που υποστηρίζει την οικονομική της ισχύ. Θα εξεταστεί η Κινεζική πολιτική και στρατηγική που προβλέπει την στροφή προς τη θάλασσα και την προβολή ναυτικής και θαλάσσιας ισχύος στους παγκόσμιους ωκεανούς όπως αυτή εκφράζεται σε πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση deca@idis.gr μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019.

Για όσους ενδιαφέρονται, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, μόνον μετά το πέρας της εκδήλωσης.να

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο