Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία θα έχει αεροπλανοφόρο με F-35 μέχρι το 2023

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία θα έχει αεροπλανοφόρο με F-35 μέχρι το 2023

θα μπορεί να μεταφέρει 6 μαχητικά F-35Β, 4 επιθετικά ελικόπτερα T-129 Atak, 8 ελικόπτερα μέσης μεταφορικής ικανότητας, 2 ελικόπτερα γενικής χρήσης Seahawk και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η Γενί Σαφάκ με τίτλο “Ο στόλος θα πάρει F35”,αναφέρεται στην ναυπήγηση του “αεροπλανοφόρου” με F35B, όπως το ονομάζει, και υποστηρίζει ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το 2023. Η Τουρκία έχει παραγγείλει άλλα 16 αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F35B, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κατακόρυφες προσγειώσεις σε αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ. Στόχος είναι μέχρι το 2023 η Τουρκία να έχει αεροπλανοφόρο με πολεμικά αεροσκάφη τοποθετημένα σε αυτό και να μπορεί να κάνει υπερηπειρωτικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο το L-408 TCG Anadolu αποτελεί παρόμοιο σκάφος με το Ισπανικό «Juan Carlos 1», και οι Τούρκοι επιδιώκουν να επιχειρούν από αυτό F35B καθέτου απογειώσεως/απονηώσεως και προσγειώσεως/προσνηώσεως και ελικόπτερα. Ωστόσο επιμένουν να το χαρακτηρίζουν αεροπλανοφόρο.

Η εφημερίδα αναφέρει περαιτέρω ότι εκτός από τα εκατόν F35A έχει δοθεί παραγγελία και για 16 F35B τα οποία θα μπορούν να κατεβαίνουν κατακόρυφα.

Σε ένα ντελίριο εγωϊσμού και παράνοιας η κυβερνητική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ” υποστηρίζει ότι το αεροπλανοφόρο Αναντολού εγχώριας κατασκευής αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή και δεύτερου αεροπλανοφόρου με την ονομασία “Θράκη”. Ωστόσο, στο μεταξύ προγραμματίζεται η αγορά ενός αεροπλανοφόρου που θα στηρίξει το Αναντολού και γι αυτό έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες. Το πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει την Τουρκία εντάσσοντάς την ανάμεσα στις λίγες στρατιωτικές δυνάμεις που διαθέτουν αεροπλανοφόρα και έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δυνάμεις ξεκίνησε με οδηγίες του Τούρκου Προέδρου και στόχος είναι το 2023 να πλοία μαζί με τα αεροπλάνα να περάσουν μπροστά από το Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη χαιρετίζοντας τον Ταγίπ Ερντογάν. Προστίθεται ότι με αυτές τις δυνατότητες η Τουρκία θα μπορεί να κάνει υπερηπειρωτικές επιχειρήσεις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να μπορούν να δείξουν την παρουσία τους στις τέσσερις γωνιές του κόσμου υποστηρίζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας.

Το πλοίο θα έχει μήκος 232 μέτρα, πλάτος 32 και ύψους 55 μέτρα, θα διαθέτει χώρο αποθήκευσης βαριών οχημάτων και φορτίου 1.410 τετραγωνικών μέτρων για άρματα μάχης και κοντέινερ, δεξαμενή 1.165 τ.μ., χώρο αποθήκευσης 1.880 τ.μ. για ελαφρύ φορτίο, 6 χώρους προσνήωσης και διάδρομο απονήωσης/ προσνήωσης, κατάστρωμα 5.440 τ.μ. και υπόστεγο 900 τ.μ.

Το TCG Anadolu θα μπορεί να μεταφέρει 6 μαχητικά F-35Β, 4 επιθετικά ελικόπτερα T-129 Atak, 8 ελικόπτερα μέσης μεταφορικής ικανότητας, 2 ελικόπτερα γενικής χρήσης Seahawk και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

πηγη: γενι σαφακ, τουρκικά μέσα, ΑΠΕ, διαδίκτυο

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο