Φρεγάτα O.H. Perry, αποκτά το Μπαχρέιν

Φρεγάτα O.H. Perry, αποκτά το Μπαχρέιν

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε τον εκσυγχρονισμό και τη μεταβίβαση στο Μπαχρέιν της φρεγάτας «USS Robert G. Bradley» (FFG-49), κλάσης O.H. Perry, με εκτιμώμενο κόστος 150 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, η παραχώρηση της φρεγάτας στο Μπαχρέιν θα συνοδευτεί από εργασίες εκσυγχρονισμού, ανταλλακτικά, υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης,

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε τον εκσυγχρονισμό και τη μεταβίβαση στο Μπαχρέιν της φρεγάτας «USS Robert G. Bradley» (FFG-49), κλάσης O.H. Perry, με εκτιμώμενο κόστος 150 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, η παραχώρηση της φρεγάτας στο Μπαχρέιν θα συνοδευτεί από εργασίες εκσυγχρονισμού, ανταλλακτικά, υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης, πρόγραμμα κατάρτισης, βιβλιογραφία κ.α.

Η φρεγάτα «USS Robert G. Bradley» εισήλθε σε υπηρεσία με το Αμερικανικό Ναυτικό στις 30 Ιουνίου 1984 και αποσύρθηκε στις 28 Μαρτίου 2014, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αφαιρεθεί ο εκτοξευτής Mk 13 για την αξιοποίηση Κ/Β SM-1 και Harpoon.

Το Μπαχρέιν επιχειρεί σήμερα μια φρεγάτα της κλάσης, την «RBNS Sabha», η οποία μεταβιβάστηκε μεταχειρισμένη σε αυτό στις 13 Σεπτεμβρίου 1996. Προηγουμένως το πλοίο υπηρετούσε στο Αμερικανικό Ναυτικό με το όνομα «USS Jack Williams» (FFG-24) από το 1981.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο