Επίσκεψη Α/ΓΕΣ σε μονάδες της Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ σε μονάδες της Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας

στο αεροδόμιο θα προσγειωθούν 24 ελικόπτερα Kiowa και θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των χειριστών

Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΡΩΪΟΥ», στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου εδρεύουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ), η Σχολή
Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3ο ΤΕΑΣ) και ο 2ος Λόχος Επισκευών (2ος ΛΕ/1ου ΣΕΣΑΥ/307 ΠΕΒ).
Ο Αρχηγός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης:
– Ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για την πορεία της αναδιοργάνωσης του Όπλου και το έργο που επιτελείται. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και επιθεώρησε την πρόοδο εργασιών των υπό κατασκευή υπόστεγων συντήρησης AVUM (Aviation Maintenance Unit) και AVIM (Aviation
Intermediate Maintenance).
– Πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό, στους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς (Τάξης ΣΣΕ 2017) και Μόνιμους Υπαξιωματικούς (Τάξης ΣΜΥ 2018).
Ο Αρχηγός τους συνεχάρη, για το εξαίρετο ηθικό και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τόσο στην εκτέλεση των καθημερινών επιχειρησιακών υποχρεώσεών τους, όσο και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της συνδρομής στην αντιμετώπιση κάθε είδους φυσικών καταστροφών. Στους
εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του Όπλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και τους προέτρεψε να πιστέψουν πως ο κάθε ένας από αυτούς δύναται να κάνει στο μέλλον τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα.
Επισημαίνεται ότι στο αεροδόμιο θα προσγειωθούν 24 ελικόπτερα Kiowa και θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των χειριστών και ο ΑΓΕΣ επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις.

Επίσης λίγες ημέρες πριν ο Ανγος Αλκ. Στεφανής βρέθηκε και σε άλλη στρατιωτική εγκατάσταση που ήδη έχουν ετοιμαστεί τα σημεία υποδοχής των ανταλλακτικών των ελικοπτέρων Kiowa.
Πηγές από το Επιτελείο αναφέρουν ότι ξεκινά το προσεχές χρονικό διάστημα η επιλογή των μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από Ελληνικό κλιμάκιο.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο