Επεισόδιο μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροπλάνων πάνω από τη Μεσόγειο

Επεισόδιο μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροπλάνων πάνω από τη Μεσόγειο

Ρωσικό μαχητικό Su-35 αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon πάνω από την Μεσόγειο τρεις φορές την Τρίτη, ενώ μια επαφή τους ήταν «επικίνδυνη» και έθεσε σε κίνδυνο το αμερικανικό πλήρωμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik. «Στις 4 Ιουνίου 2019, ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon των ΗΠΑ που

Ρωσικό μαχητικό Su-35 αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon πάνω από την Μεσόγειο τρεις φορές την Τρίτη, ενώ μια επαφή τους ήταν «επικίνδυνη» και έθεσε σε κίνδυνο το αμερικανικό πλήρωμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Στις 4 Ιουνίου 2019, ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon των ΗΠΑ που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα αναχαιτίστηκε από ένα ρωσικό SU-35 τρεις φορές εντός 175 λεπτών. Η πρώτη και η τρίτη επαφή των αεροσκαφών θεωρήθηκαν ασφαλείς. Η δεύτερη επαφή προσδιορίστηκε ως μη ασφαλής λόγω του γεγονότος ότι το SU-35 διεξήγαγε ένα πέρασμα με υψηλή ταχύτητα ακριβώς μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμά μας», ανέφερε η δήλωση.

«Παρόλο που τα ρωσικά αεροσκάφη επιχειρούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο, αυτή η συμπεριφορά ήταν ανεύθυνη. Αναμένουμε ότι θα συμπεριφέρονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα τα όποια έχουν θεσπιστεί για να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την πρόληψη συμβάντων, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας του 1972 για την πρόληψη των ατυχημάτων στην ανοικτή θάλασσα (INCSEA).

Οι επικίνδυνες ενέργειες αυξάνουν τον κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού και του ενδεχόμενων εναέριων συγκρούσεων», πρόσθεσε η ανακοίνωση. Το αεροσκάφος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον 6ο Στόλο, ενεργούσε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και «δεν προκάλεσε αυτή τη ρωσική δραστηριότητα». Σύμφωνα με το Sputhnik, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σχολιάσει ακόμα το περιστατικό.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο