Εννέα περισσότερα F-35 αγοράζει η Ολλανδία

Εννέα περισσότερα F-35 αγοράζει η Ολλανδία

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αγορά εννέα ακόμη  F-35 της Lockheed Martin, με μια κίνηση που θα ανεβάσει τον αριθμό των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς σε 46. Τα F-35 αναμένεται να αντικαταστησουν τα F-16 με το οποίο επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία από το 1979. Με την προσθήκη των εννέα αεροσκαφών η πολεμική αεροπορία της Ολλανδίας (Royal

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αγορά εννέα ακόμη  F-35 της Lockheed Martin, με μια κίνηση που θα ανεβάσει τον αριθμό των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς σε 46. Τα F-35 αναμένεται να αντικαταστησουν τα F-16 με το οποίο επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία από το 1979.

Με την προσθήκη των εννέα αεροσκαφών η πολεμική αεροπορία της Ολλανδίας (Royal Netherlands Air Force  – RNLAF) ετοιμάζει τη δημιουργία 3ης μοίρα F-35.

Τα επιπρόσθετα αεροσκάφη αναμένεται να συμβάλουν στον στόχο της RNLAF να διαθέτει τέσσερα μαχητικά για αποστολές του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα θα εκτελεί τις εθνικές αμυντικές επιχειρήσεις και θα υπολογίζει τις απαιτήσεις εκπαίδευσης και το χρόνο διακοπής της συντήρησης.

Το κόστος εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. Ευρώ.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο