Εν εξελίξει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για το χάρισμα της Μακεδονίας

Εν εξελίξει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για το χάρισμα της Μακεδονίας

Σε μια σύναξη όλων των λάτρεων της ονομασίας των Σκοπίων, για να συσπειρώσουν τους ψήφους τους και να προβληθεί από τα ΣΥΡΙΖαϊκά ΜΜΕ, έγινε η χθεσινή φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, Τα σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα σε σχέση με τη διεθνή της αναβάθμιση όπως αυτά απορρέουν

Σε μια σύναξη όλων των λάτρεων της ονομασίας των Σκοπίων, για να συσπειρώσουν τους ψήφους τους και να προβληθεί από τα ΣΥΡΙΖαϊκά ΜΜΕ, έγινε η χθεσινή φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ,

Τα σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα σε σχέση με τη διεθνή της αναβάθμιση όπως αυτά απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναδείχτηκαν απόψε στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπό τον τίτλο «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» και οργανώθηκε από προοδευτικές κοινωνικές ομάδες που στηρίζουν τη συμφωνία. Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής πανεπιστημιακοί και πολιτικοί ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους αναφορικά με την αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ευρώπη. Από την ιστορική αναδρομή και τα εδάφη μέχρι τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα πολιτικά κόμματα το Μακεδονικό οι ομιλητές είχαν πολλά να προσθέσουν στα όσα ήδη γνωρίζαμε. Υπήρξαν επικρίσεις για τη στάση των δυο κομμάτων εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ οι ομιλητές κάλεσαν τους πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου να μιλήσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι καθηγητές Αντώνης Λιάκος (ιστορικός -Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών ) Νίκος Μαρατζίδης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) Κωστής Παπαϊωάννου (τέως πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων) Μιχάλης Σταθόπουλος (επίτιμος καθηγητής ΕΚΠΑ), Σωτήρης Βαλντέν (διδάσκων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών) καθώς και οι πολιτικοί Δημήτρης Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου), Νίκος Μπίστης (πρώην υπουργός) και Γιάννης Ραγκούσης (πρώην υπουργός). Αρχικά καλωσορίζοντας τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών πολιτικά αναγκαία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα δημόσιο διάλογο στον οποίο οφείλουν να συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί πολίτες, ενώ υπογράμμισε πως σήμερα, μετά τις πολιτικές εξελίξεις – την παραίτηση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση – η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια φορτισμένη πολιτικά στιγμή.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο