Εκτός από οπλικά συστήματα οι ΗΠΑ στέλνουν και 120.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Εκτός από οπλικά συστήματα οι ΗΠΑ στέλνουν και 120.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν παρουσίασε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επικαιροποιημένους στρατιωτικούς σχεδιασμούς για το Ιράν, οι οποίοι προβλέπουν την ανάπτυξη έως και 120.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για την περίπτωση που η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε αμερικανικά συμφέροντα ή αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή, ή επιταχύνει την προσπάθειά της —

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν παρουσίασε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επικαιροποιημένους στρατιωτικούς σχεδιασμούς για το Ιράν, οι οποίοι προβλέπουν την ανάπτυξη έως και 120.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για την περίπτωση που η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε αμερικανικά συμφέροντα ή αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή, ή επιταχύνει την προσπάθειά της — κατά την άποψη της Ουάσινγκτον — να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Τα παραπάνω, έγραψε η εφημερίδα The New York Times χθες Δευτέρα.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να απαντήσουν στις «απειλές» του Ιράν στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε αυτό που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα, ενώ ανακοινώθηκε πως πλέει προς την ευρύτερη περιοχή και ένα ακόμη αεροπολανοφόρο το John Stennis, το οποίο όμως έφτασε στο Νόρφολκ της Βρετανίας.

Το Ιράν απειλεί

«Ενα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες», είπε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA. «Αν (οι Αμερικανοί) κάνουν κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι», πρόσθεσε ο επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο. Μιλώντας στο κοινοβούλιο την Κυριακή, ο αντιστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον έχει ξεκινήσει «ψυχολογικό πόλεμο» στην περιοχή.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο