Έφτασαν τα δύο από τα έξι MIG-29 στη Σερβία, από την Ρωσία

Έφτασαν τα δύο από τα έξι MIG-29 στη Σερβία, από την Ρωσία

η Σερβία πήρε έξι αεροσκάφη MiG-29 από τη Ρωσία, η οποία έχει υποσχεθεί επίσης την παράδοση 30 αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων

Η Πολεμική Αεροπορία της Σερβίας παρέλαβε την Τρίτη, τα πρώτα δύο από τα έξι συνολικά ρωσικά  μαχητικά MiG-29, που συμφώνησε να παραλάβει δωρεάν από τη Μόσχα, με την προϋπόθεσηνα τα ανακατασκευάσει η ίδια. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς παρακολούθησε την τελετή σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βελιγράδι, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την στρατιωτική ενίσχυση των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι επισκευές και των έξι θα κοστίζουν στη Σερβία περίπου 185 εκατομμύρια ευρώ (213 εκατομμύρια δολάρια).

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, η Σερβία πήρε έξι αεροσκάφη MiG-29 από τη Ρωσία, η οποία έχει υποσχεθεί επίσης την παράδοση 30 αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ο Βούτσιτς, δήλωσε ότι τα επισκευασμένα MiG θα πρέπει να πάρουν ονόματα Σέρβων πιλότων και άλλων ηρώων που πέθαναν κατά την επίθεση του ΝΑΤΟ το 1999, όταν οι αεροπορικές δυνάμεις της Σερβίας υπέστησαν σοβαρά πλήγματα κατά τη διάρκεια του αεροπορικού πολέμου της δυτικής συμμαχίας εναντίον λόγω της σύρραξης με τους αυτονομιστές Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο