Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: Βρυχάται ο Ερντογάν, απειλούν οι ΗΠΑ, και επανεμφανίζεται το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: Βρυχάται ο Ερντογάν, απειλούν οι ΗΠΑ, και επανεμφανίζεται το Ισλαμικό Κράτος

Συνεχίζονται οι τουρκικες επιχειρήσεις στη Συρία και με τις δύο πλευρές να έχουν απώλειες, ενώ πυρά του τουρκικού πυροβολικού χτύπησαν και περιοχή με αμερικανούς στρατιώτητες στο Κομπάνι. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα τερματίσει την επιχείρησή της παρά τις “απειλές” Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής

Συνεχίζονται οι τουρκικες επιχειρήσεις στη Συρία και με τις δύο πλευρές να έχουν απώλειες, ενώ πυρά του τουρκικού πυροβολικού χτύπησαν και περιοχή με αμερικανούς στρατιώτητες στο Κομπάνι.

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα τερματίσει την επιχείρησή της παρά τις “απειλές”

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση. «Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεχόμαστε τώρα απειλές από αριστερά και δεξιά, μας λένε “Σταματήστε”. (…) Δεν θα κάνουμε πίσω», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας εωσότου όλοι οι τρομοκράτες υποχωρήσουν νοτίως των 32 χλμ» σε βάθος, στα οποία προβλέπεται να επεκταθεί η «ζώνη ασφαλείας», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα εγγυηθεί την ασφάλεια στα σύνορά της και την ασφαλή επιστροφή των Σύρων απομακρύνοντας τις τρομοκρατικές ομάδες από τα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, όπως κάναμε με την περιοχή δυτικά του Ευφράτη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης στοχεύει στο να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων της βόρειας Συρίας, των Αράβων, των Κούρδων, των Γεζίντι, των Χαλδαίων κι όχι να διαμελίσει τη Συρία.

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Tέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στη Συρία από την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού, εναντίον της οποίας η Άγκυρα εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση αυτήν την εβδομάδα. Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του χθες και άλλος ένας σήμερα στις εχθροπραξίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας. Ακόμη και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι επιπλέον, δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από οβίδες που έριξαν οι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Αζάζ.

Την εκκένωση καταυλισμού με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους στη βόρεια Συρία και τη διεξαγωγή συνομιλιών για μετακίνηση και άλλου καταυλισμού, όπου διαμένουν 13.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στη βόρεια Συρία, μετά τον βομβαρδισμό και των δύο. Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ίσα, επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας, δεν γλίτωσαν από τους κινδύνους της τουρκικής επίθεσης που άρχισε αυτήν την εβδομάδα.

Το τηλεφώνημα Έσπερ στον Ακάρ

Την αντίθεσή των Ηνωμένων Πολιτειών στις απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάρκ Έσπερ στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου Τζόναθαν Ρ. Χόφμαν.

Η δήλωση του κ. Χόφμαν έχει ως εξής: “Χθες, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μίλησαν τηλεφωνικά και συζήτησαν την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία. Ο υπουργός Έσπερ κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στις ασυντόνιστες ενέργειες της Τουρκίας, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει σημειώσει ο συνασπισμός για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (σ.σ.: Defeat-ISIS). Ενώ ο υπουργός (σ.σ.: Μαρκ Έσπερ) επιβεβαίωσε ότι εκτιμούμε τη στρατηγική μας διμερή σχέση, αυτή η εισβολή εγκυμονεί σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία. Ο Μαρκ Έσπερ επανέλαβε επίσης την έντονη ανησυχία του ότι, παρά τα μέτρα προστασίας των δυνάμεων των ΗΠΑ, οι ενέργειες της Τουρκίας θα μπορούσαν να βλάψουν το προσωπικό των ΗΠΑ στη Συρία.

Στο πλαίσιο της έκκλησης, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις ενέργειές της στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να αυξηθεί η πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και οι εταίροι μας να βρουν έναν κοινό τρόπο αποδυνάμωσης της κατάστασης πριν γίνει ανεπανόρθωτη.

Το τουρκικό πυροβολικό κτύπησε Αμερικανούς

Οι Ειδικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στα πυρά του τουρκικού πυροβολικού που κτυπά θέσεις των Κούρδων μαχητών, στη βόρεια Συρία. Το περιοδικό Newsweek έχει πληροφορηθεί από μέλος μυστικών υπηρεσιών του ιρακινού Κουρδιστάν και από ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου ότι οι Ειδικές Δυνάμεις που λειτουργούν στο λόφο Mashtenour στην πόλη Κομπάνι, όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, βρέθηκαν κάτω από βολές πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις. Πιστεύεται ότι κτυπήθηκαν κατά λάθος…

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο περιοδικό ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των Η.Π.Α. και το που ακριβώς βρίσκονται. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό του προσωπικού που ήταν παρόν όταν έγινε το κτύπημα, αλλά δήλωσε ότι είναι μικρός ο αριθμός, δηλαδή κάπου μεταξύ 15 και 100 στρατευμάτων. Μετά τη δημοσίευση του κειμένου στην ιστοσελίδα του Newsweek, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι βλήμα από το τουρκικό πυροβολικό “προσγειώθηκε” κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Κομπάνι. Θυμίζουμε ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο στρατηγός Μίλλι, είπε ότι οι ΗΠΑ δίνουν τις συντεταγμένες των αμερικανικών βάσεων στον τουρκικό στρατό “για να βεβαιωθούν ότι ξέρουν ακριβώς πού είναι οι αμερικανικές δυνάμεις” και να μην τις κτυπήσουν.

το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δικαιολογήθηκε για τις βολές του τουρκικού πυροβολικού εναντίον των αμερικανικων Ειδικών Δυνάμεων στη Βόρεια Συρία. Ανέφερε ότι το κτύπημα ήταν αντίδραση σε βολές που προέρχονταν από “τρομοκράτες” που λειτουργούσαν κοντά στο στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Η δήλωση ανέφερε ότι η Τουρκία δεν στόχευε τα στρατεύματα των Η.Π.Α. και ότι ελήφθησαν προφυλάξεις για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε βλάβη στους Αμερικανούς στρατιώτες.

ολική επαναφορά για το Ισλαμικό Κράτος

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κουρδική πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, κατά την οποία έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους άμαχοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Στη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το ΙΚ αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν κούρδοι μαχητές και ότι τζιχαντιστές μαχητές “πυροδότησαν παγιδευμένο σταθμευμένο αυτοκίνητο” κοντά σε κουρδική στρατιωτική θέση στο Καμισλί.

Για αποδράσεις αιχμαλώτων μαχητών ISIS από Συρία μίλησε ο Πούτιν

ια την πιθανότητα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, να δραπετεύσουν από τη φυλακή ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία, προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν πως το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ υποχρεώθηκε να κλείσει αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του διέφυγε το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των βομβαρδισμών. Ο Πούτιν, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση, μετέδωσε το Ιντερφάξ. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή. Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους, «είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», υπογράμμισε. Τουρκικά αεροπλάνα και πυροβολικό πλήττουν σήμερα στόχους της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία κατά την τρίτη ημέρα της τουρκικής επίθεσης που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. «Το νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ, που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF), έχει πλέον κλείσει επειδή οι περισσότεροι από το ιατρικό προσωπικό του έφυγαν με τις οικογένειές τους», ανακοίνωσε η γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση αναφερόμενη στη μεθοριακή πόλη για την οποία είπε ότι είναι τώρα ουσιαστικά έρημη. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από τη Ρας Αλ-Αΐν και την Ταλ Αμπιάντ έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, που βοηθάει να τραφούν σχεδόν 650.000 άνθρωποι στη βορειοανατολική Συρία.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Συρία λέει ο ΟΗΕ

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία, εκ των οποίων ολοένα και περισσότεροι διαμένουν προσωρινά σε καταφύγια και σχολεία, μετά την έναρξη αυτήν την εβδομάδα της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή, έγινε γνωστό σήμερα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πομπέο: Δεν δώσαμε κανένα πράσινο φως στον Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σε συνέντευξή του (PBS) ότι η Ουάσιγκτον δεν έδωσε στην Άγκυρα «πράσινο φως» για στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Ωστόσο, ο Πομπέο επισήμανε πως η Άγκυρα είχε «θεμιτές ανησυχίες» για την «ασφάλειά της» και επανέλαβε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε την απόφαση να αναδιπλωθούν οι αμερικανοί στρατιωτικοί που ήταν ανεπτυγμένοι στη βορειοανατολική Συρία για να μη διατρέξουν κίνδυνο. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ φάνηκε εξάλλου να υποβαθμίζει τους φόβους που εκφράζονται από διάφορες πλευρές για το ενδεχόμενο η εισβολή να δώσει ώθηση στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη συριακή επικράτεια. Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ από την πλευρά του δήλωσε ότι η χθεσινή είναι μία μαύρη μέρα για την Αμερική. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Μάικ Πομπέο και ο ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία μετά την έναρξη της τουρκικής εισβολής με την επωνυμία «Operation Peace Spring» στη βόρεια Συρία.

Μενέντεζ: Ο πρόεδρος ντρόπιασε τη χώρα

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη) σχολιάζοντας την τουρκική εισβολή εναντίον των συμμάχων της Αμερικής, των Κούρδων μαχητών των YPG. Πρόσθεσε και τα εξής: Αμερικανοί στρατιώτες εργάστηκαν ακούραστα για να εκπαιδεύσουν και να πολεμήσουν παράλληλα με τους Κούρδους κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Τώρα ο Πρόεδρος Τραμπ αφήνει τους συμμάχους μας να πεθάνουν στα χέρια του τουρκικού στρατού. Ο Πρόεδρος έχει προκαλέσει μεγάλη ντροπή στη χώρα μας… Ξανά…

 

Γκράχαμ: εθνοκάθαρση των Κούρδων της Συρίας ομιλεί  – Έκκληση για βαριές κυρώσεις

Βλέπουμε την εθνοκάθαρση στη Συρία από την Τουρκία, την καταστροφή ενός αξιόπιστου συμμάχου μας, των Κούρδων και την επανεμφάνιση των τζιχαντοστών του ISIS. Αυτό έγραψε στο twitter, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος έκανε έκκληση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

¨Ερχοντια αμερικανικές κυρώσεις;

Δύο αμερικανοί γερουσιαστές παρουσίασαν το περίγραμμα σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας — συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν — καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις και τον τομέα της ενέργειας της χώρας αυτής, σε αντίδραση στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις Βαν Χόλλεν και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ εισηγούνται να στοχοθετηθούν όποιοι πόροι τυχόν διαθέτουν οι τούρκοι πολιτικοί στην επικράτεια των ΗΠΑ και να τους επιβληθούν επίσης ταξιδιωτικές απαγορεύσεις. Ακόμη, προτείνουν να απαγορευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που κατασκευάζονται στην αμερικανική επικράτεια. Επιπλέον, θέλουν να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις οι οποίες έχουν αναγγελθεί σε βάρος της Άγκυρας εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Ακόμη, οι Βαν Χόλλεν και Γκράχαμ προτείνουν να εκπονηθεί έκθεση σχετικά με τους πόρους και την περιουσία του τούρκου προέδρου Ερντογάν. Πέραν του προέδρου της Τουρκίας, οι δύο γερουσιαστές εισηγούνται να υποστούν αμερικανικές οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις άλλοι έξι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Άμυνας. Επιπλέον των κυρώσεων στον τουρκικό στρατό, οι δύο συνεισηγητές του σχεδίου νόμου θέλουν να επιβληθούν κυρώσεις στην τουρκική ενεργειακή βιομηχανία, ιδίως δραστηριότητές της που είναι καίριες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

 

το κείμενο Γκράχαμ και βαν Χόλλεν

Ο Ερντογάν απειλεί τον Τραμπ με αντι-κυρώσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διεμήνυσε αργά το βράδυ χθες Παρασκευή ότι η Άγκυρα θα ανταποδώσει οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος της εξαιτίας των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει «την τρομοκρατία», προφανώς αντιδρώντας στις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στην τουρκική οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στη βορειοανατολική Συρία. Είναι φανερό ότι η Τουρκία διακατέχεται από πανικό για τις σκληρές κυρώσεις με τις οποίες την προειδοποίησε η Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία μάχεται εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων οι οποίες εγείρουν απειλή για την εθνική της ασφάλεια», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα ανταποδώσουμε (…) οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος μας», προστίθεται στο κείμενο της τουρκικής διπλωματίας. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε νωρίτερα χθες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την κατάρτιση «πολύ σημαντικών» νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας μετά την έναρξη της ευρείας κλίμακας επιχείρησης του τουρκικού στρατού εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών, προσθέτοντας ότι έχουν ειδοποιηθεί τραπεζικά ιδρύματα.

Η Ρωσία σταμάτησε ψήφισμα που αξίωνε τον τερματισμό της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Η Μόσχα μπλόκαρε σήμερα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το προσχέδιο, που συνέταξαν οι ΗΠΑ, μιας κοινής δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία αξιωνόταν από την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Η Μόσχα εμπόδισε τη διαδικασία για την έγκριση του κειμένου, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 22.30 ώρα Ελλάδας, αναφέρει μία από τις πηγές. Το προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο, στην αρχική εκδοχή του, ζητούσε από την Άγκυρα μονάχα να επιστρέψει στον δρόμο της διπλωματίας, παρά στα στρατιωτικά μέσα, τροποποιήθηκε, υιοθετώντας αυστηρότερο τόνο, έπεται από τις παρατηρήσεις κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ, διεθνλη ΜΜΕ, Hellasjournal

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο