Αποφασισμένη να προχωρήσει σε γεωτρήσεις η Άγκυρα; – Νοίκιασε μέχρι και ελικπόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε γεωτρήσεις η Άγκυρα; – Νοίκιασε μέχρι και ελικπόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού

Η τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) νοίκιασε δύο ελικόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού και την παροχή πρώτων βοηθειών, για να συνδράμουν στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την “ανακοίνωση” μέσω της υπ, αριθμόν 782/18 NAVTEX για τη διεξαγωγή ερευνών στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, ανατολικά της Αμμόχωστου από το R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, που θα συνοδεύεται από τα βοηθητικά σκάφη M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON για το διάστημα 27-30 Ιουλίου, Άγκυρα προχώρησε σήμερα σε νέα πρόκληση!

Η τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) νοίκιασε δύο ελικόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού και την παροχή πρώτων βοηθειών,  για να συνδράμουν στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν, το οποίο αναφέρει ότι τα δύο ελικόπτερα θα τοποθετηθούν στην Αττάλεια στα τέλη Αυγούστου και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ερευνητικό πλοίο και το γεωτρύπανο της Τουρκίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του στην περιοχή. Το τουρκικό πρακτορείο προσθέτει ότι ο ΤΡΑΟ δίνει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες αυτές σε μια περίοδο που έχουν θερμανθεί τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των ερευνών φυσικού αερίου. Τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν από την τουρκική εταιρεία Καάν για δύο χρόνια και ειναι ιταλικής προέλευσης τύπου AW139. Είναι ειδικά για να προσγειώνονται και απογειώνονται από πλοία-πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για έρευνες ενεργειακών πηγών.

Πηγή: DOGAN, ΚΥΠΕ,

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο