Ύψωσαν την ελληνική σημαία τα Υ/Β Ματρώζος και Κατσώνης

Τέλος η αναμονή για τα Υ/Β Type-214AIP. Σήμερα ύψωσαν την Ελληνική σημαία τα δύο τελευταία του τύπου!

Με μια λαμπρή τελετή ύψωσαν σήμερα την ελληνική σημαία τα υποβρύχια Ματρώζος (S-122) και Κατσώνης (S-123), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά. Ανάδοχος του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ ήταν ο Αντιναύαρχος ε.α. Βαρδής Βαρδινογιάννης ΠΝ και του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA Πλοίαρχος ΠΝ σε πολεμική διαθεσιμότητα κ. Δημήτριος Μητσάτσος.

Τα δύο αυτά υποβρύχια είναι τύπου Type-214AIP «Αναερόβιου Προώσεως»  και είναι τα δύο τελευταία από το πολύπαθο πρόγραμμα απόκτησης και ναυπήγησης 4 νέων υποβρυχίων (μαζί με τον Παπανικολή και τον Πιπίνο) που είχε από συνδικαλιστικές-απεργιακές μέχρι και δικαστικές προεκτάσεις.

Ουσιαστικά τα τέσσερα αυτά Υ/Β και ο «Ωκεανός» 209/1200(S-118) που αποκτά αναερόβια πρόωση δίνουν στο ΠΝ προστιθέμενη αξία, τη στιγμή που τουρκικό ΠΝ έχει και αυτό επενδύσει σε περισσότερα υποβρύχια του ίδιου τύπου. Συνολικά 15 από τα οποία επτά είναι σε υπηρεσία. Ακόμη Υ/Β 214 έχουν η Ν.Κορέα και η Πορτογαλία.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο