Ξεκίνησε η μεταφορά αιτούντων ασύλου από τη Μόρια προς την ενδοχώρα: Οι πρώτοι 100 στην Καβάλα

Ξεκίνησε η μεταφορά αιτούντων ασύλου από τη Μόρια προς την ενδοχώρα: Οι πρώτοι 100 στην Καβάλα

Οι αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων το δρομολόγιο, θα συνεχιστούν όλη της επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα

Με το πλοίο της γραμμής για την Καβάλα αναχώρησαν οι πρώτοι 100, από τους συνολικά 2.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι θα φύγουν από τον καταυλισμό της Μόριας έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου για την ελληνική ενδοχώρα.

Προορισμός τους ο νέος καταυλισμός που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας περίπου 1200 ατόμων.

Οι αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων το δρομολόγιο, θα συνεχιστούν όλη της επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα με προορισμό τη δομή της Βόλβης ή τη δομή του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, επιπλέον 1000 αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς μια τρίτη δομή που θα λειτουργήσει στην περιφέρεια της Πρέβεζας. Συνολικά και σύμφωνα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα αναχωρήσουν μόνο από τη Μόρια προς την ενδοχώρα τουλάχιστουν 3000 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο