Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Αναστασιάδη-Σίσι

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Αναστασιάδη-Σίσι

Ο κ. Σίσι έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με ιδιωτικό αεροσκάφος, στις 09:30, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η κυπριακή Αστυνομία έχει ενεργοποιήσει το κέντρο χειρισμού κρίσης

Άρχισε η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον πρώτος Αιγύπτιο Πρόεδρο που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή υπουργών από τις δύο χώρες και θα υπογραφούν μνημόνια συναντίληψης σε διάφορους τομείς.

«Σήμερα, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απτή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να αναβαθμίσουμε και να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας» έγραψε σε σχόλιο στο Twitter ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έγινε δεκτός με κάθε επισημότητα στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την υποδοχή του Αλ Σίσι παιάνιζε η φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ τιμές απέδιδε διακλαδικό άγημα της Εθνικής Φρουράς, αποτελούμενο από άνδρες των Λόχων Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ) της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ο Αιγύπτιους Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Σίσι έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με ιδιωτικό αεροσκάφος, στις 09:30, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η κυπριακή Αστυνομία έχει ενεργοποιήσει το κέντρο χειρισμού κρίσης με την επιστράτευση μιας από τις δυο δορυφορικές μονάδες, που έχει στη διάθεση της για να λαμβάνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο πετούσε ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, ότι ο Πρόεδρος Σίσι δεν θα παραλάβει το αιγυπτιακό αγγείο, που χρονολογείται στον 13ο αιώνα π.Χ., στα χρόνια του Φαραώ Ραμσή Β΄ της 19ης Δυναστείας της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, ο Αιγύπτιος Πρόεδρο, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με το αγγείο, αποφάσισε να αναβληθεί η παράδοση του αγγείου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στη Λευκωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο