Τρία MQ-9 REAPER για την ΠΑ

Τρία MQ-9 REAPER για την ΠΑ

Στην απόκτηση τριών MQ-9 με δύο επίγειους σταθμούς εξυπηρέτησης έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ, προχωράει η χώρα μας από της ΗΠΑ. Η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει από την Αμερική τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι «θεριστές», όπως τα αποκαλούν στο Ελληνικό Πεντάγωνο, θα βαφτούν με ελληνικά χρώματα. Τα συγκεκριμένα drone σε

Στην απόκτηση τριών MQ-9 με δύο επίγειους σταθμούς εξυπηρέτησης έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ, προχωράει η χώρα μας από της ΗΠΑ.

Η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει από την Αμερική τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι «θεριστές», όπως τα αποκαλούν στο Ελληνικό Πεντάγωνο, θα βαφτούν με ελληνικά χρώματα.

Τα συγκεκριμένα drone σε αντίθεση με αυτά που διαθέτουν ήδη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν την δυνατότητα να φέρουν και όπλα εκτελώντας επιχειρήσεις προσβολής στόχων, πέρα από την αναγνώριση και παρακολούθηση από μεγάλο ύψος.

Τα UAV αυτά των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και με την έλευση των μεγαλύτερων ΜΕΑ (μη επανδρωμένων αεροχημάτων) «Global Hawk» δίνουν την ευκαιρία την ευκαιρία στην ΠΑ να αποκτήσεις άμεσα.

Μάλιστα οι ΗΠΑ αποδέσμευσαν κονδύλια για εργασίες ακόμη και οπτικών ινώνστην 110ΠΜ γεγονός που καθιστά καλύτερη την παραμονή, λειτουργία και επιχειριασική χρήση των MQ-9 από την ΠΑ.

H ελληνική πλευρά έχει στείλει ήδη το LOR (letter of request) και αναμένει την απάντηση, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος τύπος θα έρθει στην ΠΑ, ο -Α, ή -Β.

Εκτός από τις ΗΠΑ MQ-9 έχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις τους, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ιταλία η Γαλλία, υπο παραγγελία είναι τα Ινδικά ενώ και το Βέλγιο έχει εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο