Τραμπ κατά Ερντογάν: Θα σας καταστρέψουμε για τους Κούρδους

Τραμπ κατά Ερντογάν: Θα σας καταστρέψουμε για τους Κούρδους

ζήτησε τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης μήκους 20 μιλίων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα προστατευθούν απόλυτα οι Κούρδοι και θα κοπεί ο δρόμος του Ιράν και της Τουρκίας προς τη Συρία.

Εντείνεται η κόντρα ΗΠΑ-Τουρκία με θέμα την επέμβαση της Άγκυρας κατά των Κούρδων στη Συρία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή την Τουρκία, με πολύ αυστηρό τρόπο, που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, ότι η Άγκυρα θα υποστεί οικονομική καταστροφή εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτεθούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, που ανήγγειλε ότι «ξεκινά».

Προέτρεψε ταυτόχρονα τους Κούρδους να μην «προκαλούν» την Άγκυρα. Επίσης ζήτησε τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης μήκους 20 μιλίων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα προστατευθούν απόλυτα οι Κούρδοι και θα κοπεί ο δρόμος του Ιράν και της Τουρκίας προς τη Συρία.

Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter: Ξεκινώντας την αποχώρηση από τη Συρία, που έπρεπε να γίνει από καιρό, και ενώ θα χτυπάμε το μικρό υπόλοιπο του χαλιφάτου του ISIS σκληρά, και από πολλές κατευθύνσεις. Θα επιτεθούμε ξανά από την υπάρχουσα σε κοντινή απόσταση βάση εάν επανεμφανιστεί. Θα καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία εάν (οι Τούρκοι) χτυπήσουν τους Κούρδους. Δημιουργία ασφαλούς ζώνης 20 μιλίων.

Η δεύτερη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter: Ομοίως, δεν θέλουμε οι Κούρδοι να προκαλέσουν την Τουρκία. «Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του ΙΚΙΛ στη Συρία — είναι φυσικοί εχθροί. Κι εμείς επωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι. Στοπ στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.

Πηγή: varius

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο