Τουρκικό Bulling για την απόδοση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου – αίτηση ακύρωσης από την κυβέρνηση

Τουρκικό Bulling για την απόδοση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου – αίτηση ακύρωσης από την κυβέρνηση

Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου για την απόδοση ασύλου σε έναν ακ των οκτώ τούρκων και συγκεκριμένα στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, και αμέσως η τουρκική κυβέρνηση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί της γειτονικής χώρας αντέδρασαν κατηγορώντας την Ελλάδα. Και μέσα στο τοπίο αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

Η χρονολογική σειρά των γεγονότων έχει ως εξής:

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου ενέκρινε χθες το πρωί στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οκτώ στρατιωτικοί έφτασαν στην Ελλάδα, την αίτηση ασύλου. Στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, αναφέρεται μεταξύ άλλων , ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος , αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» . Έτσι δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Άμεση ήταν η τουρκική αντίδραση με πιο χαρακτηριστικήν την επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

«H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες», ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που προσθέτει: «Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο του τουρκικού bulling έρχεται η ελληνική αντίδραση, με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητά τη ακύρωση του ασύλου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 30.12.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών”.

Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα χατήρια στον νεοσουλτάνο Ρ.Τ.Ερντογάν, είναι αξιοπερίεργο, διότι από τη μία διατείνεται ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη επειδή η Ελλάδα είναι Ευρωπαίκή χώρα και τηρεί της συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει υπογράψει και από την άλλη σπεύδει να ακυρώσει μία απόφαση στην οποία έχει απέναντί της ολόκληρο τον ελληνικό λαό – για διαφορετικούς βεβαίως λόγους η κάθε πολιτική ομάδα – και να κάνει τα χατήρια στην Άγκυρα.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο