Τουρκική υπέρπτηση στο Αγαθονήσι utd

Τουρκική υπέρπτηση στο Αγαθονήσι utd

Τις διαθέσεις της να συνεχίσει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο δείχνει η Τουρκία η οποία προσπαθεί μέσω των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), να σύρει στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ανυπόστατων διεκδικήσεών της. Το πλαίσιο αυτό μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, πραγματοποίησε το πρωί υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι, στο

Τις διαθέσεις της να συνεχίσει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο δείχνει η Τουρκία η οποία προσπαθεί μέσω των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), να σύρει στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ανυπόστατων διεκδικήσεών της.

Το πλαίσιο αυτό μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, πραγματοποίησε το πρωί υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι, στο σύμπλεγμα Δωδεκανήσων.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 11:01 το πρωί τουρκικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν νήσου Αγαθονησίου σε ύψος 26.000 ποδιών.

Το αεροσκάφος αποσπάστηκε από τετράδα μαχητικών της Τουρκίας μπαινοέβγαιναν στο κεντρικό Ανατολικό Αιγαίο κοντά στη Σάμο.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 5η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2x2F16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 (2x1F16)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 12

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 46

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Κεντρικό Αιγαίο

1. Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε τουρκικό Α/Φ F-16 στις 11:01 άνωθεν ν. Αγαθονησίου στα 26.000 πόδια.

2.Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο