Τουρκική διπλή υπέρτηση στις Οινούσσες και στην Παναγιά utd

Τουρκική διπλή υπέρτηση στις Οινούσσες και στην Παναγιά utd

Δυο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 28.000 πόδια, στις 10:56 το πρωί, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Τα μαχητικά της Τουρκίας εισέβαλαν στο FIR Αθηνών ανάμεσα από την Σάμο και την Κω, κοντά στο Φαρμακονήσι, και αναχαιτίστηκαν από

Δυο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 28.000 πόδια, στις 10:56 το πρωί, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Τα μαχητικά της Τουρκίας εισέβαλαν στο FIR Αθηνών ανάμεσα από την Σάμο και την Κω, κοντά στο Φαρμακονήσι, και αναχαιτίστηκαν από F-16 Blk 52+ Adv της 335 Μ που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί τρία F-16 Blk 52+ της 340 Μοίρας πραγματοποίησαν τρεις διελεύσεις εικονικών προσβολών και αποχώρησαν στην Κύπρο στο πλαίσιο της άσκησης “Ατσαλένιο Βέλος”.

Τα μαχητικά της ΠΑ απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης πέταξαν χαμηλά και έγιναν αντιληπτά από την Τουρκία όταν πλέον ήταν πολύ αργά και εντός του FIR Λευκωσίας.

utd

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 17 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν 2 τουρκικά Α/Φ F-16 στις 10:56 άνωθεν ν. Παναγιάς και ν. Οινουσσών στα 28.000 πόδια. 2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: Βγήκαν… “κουρεμένοι” οι Τούρκοι πιλότοι: Έφυγαν καταδιωκόμενοι από την Πολεμική μας Αεροπορία https://hellasjournal.com/2019/10/vgikan-koyremenoi-oi-toyrkoi-pilotoi-efygan-katadiokomenoi-apo-tin-polemiki-mas-aeroporia/

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο