Τουρκία: 80 πρόσωπα “επαναπατρίστηκαν” μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Τουρκία: 80 πρόσωπα “επαναπατρίστηκαν” μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) «πακέταραν 80 (οπαδούς του Γκιουλέν) σε 18 διαφορετικές χώρες και τους έφεραν πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν, εδώ και ενάμιση χρόνο, «επαναπατρίσει» (σσ. απαγάγει) από το εξωτερικό 80 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι ανήκουν στο κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) «πακέταραν 80 (οπαδούς του Γκιουλέν) σε 18 διαφορετικές χώρες και τους έφεραν πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV.

Πριν από μία εβδομάδα, η MIT έφερε πίσω στην Τουρκία πέντε Τούρκους εκπαιδευτικούς και έναν Τούρκο γιατρό που ζούσαν στο Κόσοβο στη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης που προκάλεσε πολιτική κρίση στην Πρίστινα, όπου τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «απαγωγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο