Τοποθέτηση Ιατρών–Οπλιτών σε Ακριτικές Περιοχές

Τοποθέτηση Ιατρών–Οπλιτών σε Ακριτικές Περιοχές

οι ιατροί οπλίτες , τοποθετούνται: Στο ΠΠΙ Σύμης, στο ΠΠΙ Τήλου και στο ΠΠΙ Φολεγάνδρου.

αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, υπέγραψε μετά από σχετικό αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, απόφαση για την τοποθέτηση τριών(3)  επιπλέον ιατρών οπλιτών θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ), σε άγονες και προβληματικές  περιοχές της χώρας. Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης  στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.  

Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες , τοποθετούνται: Στο  ΠΠΙ Σύμης, στο ΠΠΙ Τήλου και στο ΠΠΙ Φολεγάνδρου. Η τοποθέτηση των οπλιτών γιατρών, γίνεται με κοινή απόφαση  των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στις 20 Ιουνίου του 2018, ο ΑΝΥΕΘΑ   είχε υπογράψει την τοποθέτηση 15 οπλιτών ιατρών θητείας, σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία(ΠΠΙ), σε Περιφερειακά Ιατρεία(ΠΙ) και σε Κέντρα Υγείας(ΚΥ), σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.  

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο