Το τελικό σχέδιο του νέου ρωσικού στρατηγικού μεταγωγικού της Αεροπορίας PAK VTA

Το τελικό σχέδιο του νέου ρωσικού στρατηγικού μεταγωγικού της Αεροπορίας PAK VTA

Τον επόμενο χρόνο θα οριστικοποιηθεί η σχεδίαση του νέου στρατηγικού μεταγωγικού της Αεροπορίας της Ρωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος PAK VTA ή Ilyushin Il-106 PAK VTA. Με βάση τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί το 2014 το νέο μεταγωγικό θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει φορτίο 200 τόνων σε απόσταση 7.000 χλμ και προγραμματίζουν την κατασκευή

Τον επόμενο χρόνο θα οριστικοποιηθεί η σχεδίαση του νέου στρατηγικού μεταγωγικού της Αεροπορίας της Ρωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος PAK VTA ή Ilyushin Il-106 PAK VTA.

Με βάση τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί το 2014 το νέο μεταγωγικό θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει φορτίο 200 τόνων σε απόσταση 7.000 χλμ και προγραμματίζουν την κατασκευή τουλάχιστον 80 αεροσκαφών αυτού του τύπου.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό αναπτυξιακό έχει αναληφθεί από την εταιρεία Ilyushin και το αεροσκάφος θα είναι καθολοκληρία ρωσικής κατασκευής.

Το νέο αεροσκάφος έχει προγραμμτιστεί να αντικαταστήσει το αεροσκάφος An-124-100, ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η ζήτηση για μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη είναι ήδη μεγάλη και πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι το ΝΑΤΟ το οποίο χρησιμοποιεί σοβιετικής κατασκευής μεταγωγικά τύπου An-124-100 της ουκρανικής εταιρείας Volga-Dnepr για να πραγματοποιήσει τις μεταφορές του από και προς το Αφγανιστάν.

Χαρακτηριστικό του ρόλου που επιθυμούν να αναλάβει το νέο μεταγωγικό είναι ότι οι Ρώσοι είναι να μπορεί να μεταφέρει σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη 400 άρματα μάχης T-14 Armata με πλήρες φορτίο πυρομαχικών καθώς και άλλο στρατιωτικό υλικό (αυτοκινούμενα πυροβόλα, αντιαεροπορικά συστήματα, τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και τον καταστροφέα αρμάτων).

πηγή: Ρωσικά ΜΜΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο