Το πρώτο Ισραηλινό F-35

Το πρώτο Ισραηλινό F-35

Το πρώτο F-35A του Ισραήλ βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής το πρώτο F-35A Lightning II  («Adir») για την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ. Μάλιστα για το πρώτο F-35 της IAF, πραγματοποιήθηκε και η σχετική τελετή στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, παρουσία του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Liberman και του Αρχηγού του Επιτελείου Αεροπορίας της χώρας, ταξίαρχου Tal Kelman.

Το Ισραήλ είναι περήφανο που αποτελεί την πρώτη χώρα στην περιοχή που παραλαμβάνει και επιχειρεί το μαχητικό.

Η χώρα αυτή μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) αναμένεται να προμηθευτεί 33 F-35A συμβατικής απο-προσγείωσης (CTOL: Conventional Take Off and Landing).

Η συμμετοχή του Ισραήλ στο πρόγραμμα πλαισιώνεται και από την ανάθεση έργου στην ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries – παραγωγή πτερύγων), έργο σχετικό με το τρίτης γενεάς σύστημα απεικόνισης επί κάσκας που θα φέρεται από όλους τους πιλότους που θα επιχειρούν το μαχητικό) και στην Elbit Systems – Cyclone (παραγωγή εξαρτημάτων του κεντρικού τμήματος της ατράκτου από σύνθετα υλικά).

Επισημαίνεται ότι οι Ισραηλινοί τρέχουν δικό τους λογισμικό στα αεροσκάφη, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στα δικά τους μαχητικά και άλλες βελτιώσεις που δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί περισσότερα από 170 F-35 Lightning II που έχουν καταγράψει περισσότερες από 60.000 ώρες πτήσης.

Φωτογραφία: fightersweep.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο