Το Μπαχρέιν αγοράζει 12 ελικόπτερα AH-1Z

Το Μπαχρέιν αγοράζει 12 ελικόπτερα AH-1Z

Στις 27 Απριλίου, ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (DSCA) ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δώδεκα ελικοπτέρων επίθεσης AH-1Z στο Μπαχρέιν για 911,4 εκατομμύρια δολάρια

Το Μπαχρέιν έκανε χρήση της επέκτασης της σύμβασης για την αγορά ακόμη 12 επιθετικών ελικοπτέρων AH-1Z, ύψους 240 εκατ δολαρίων στο πλαίσιο παλαιότερης σύμβασης για 189 ε/π.

Η Bell Helicopter Textron Inc. ανέλαβε για 240 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της τροποποίησης της σύμβασης που είχε ανατεθεί προηγουμένως (N00019-17-C-0030) για την κατασκευή και παράδοση ελικοπτέρων επίθεσης 12 AH-1Z για το Βασίλειο του Μπαχρέιν στο πλαίσιο των στρατιωτικών πωλήσεων του εξωτερικού FMS).

Η τροποποίηση της σύμβασης, γνωστή ως παρτίδα 16 (Lot 16 ), είναι μέρος του προγράμματος USMC για την απόκτηση 189 AH-1Z.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2022.

Στις 27 Απριλίου, ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (DSCA) ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δώδεκα ελικοπτέρων επίθεσης AH-1Z στο Μπαχρέιν για 911,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την DSCA, η κυβέρνηση του Μπαχρέιν έχει ζητήσει 12 ελικόπτερα επίθεσης AH-1Z, 26 κινητήρες T-700 GE 401C (24 εγκατεστημένα και 2 ανταλλακτικά), 14 πυραύλους Hellfire AGM-114 και 56 συστήματα Advance Precision Kill Weapon II (APKWS -II) WGU-59Bs.

Η DSCA σημείωσε επίσης ότι αυτή η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στην εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός σημαντικού συμμάχου που δεν είναι ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος ασφάλειας στην περιοχή.

Το Bell AH-1Z Viper είναι μια βελτιωμένη έκδοση του πρώτου επιθετικού ελικοπτέρου, το AH-1 Cobra. Ονομάζεται επίσης Zulu Cobra. Το τελευταίο AH-1Z Viper είναι αποτέλεσμα του προγράμματος αναβάθμισης ελικόπτερο AH-1 για το US Marine Corps. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1996 και έχει κερδίσει την εταιρεία ελικοπτέρων Bell. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Viper αναπτύχθηκε παράλληλα με το ελικόπτερο μεταφοράς UH-1Y Venom στο ίδιο πρόγραμμα.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο