Το Ηνωμένο Βασίλειο προσκαλεί την Ινδία για την ανάπτυξη του μαχητικού 6ης γενιάς «Tempest»

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσκαλεί την Ινδία για την ανάπτυξη του μαχητικού 6ης γενιάς «Tempest»

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο αεροσκάφος stealth που ονομάζεται Tempest στην αεροπορική έκθεση του Farnborough. Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) αφού απέρριψε την πρόταση της Μόσχας να αναπτυχθεί από κοινού ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς,  θα προσκληθεί αυτό το μήνα από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεργαστεί για το μαχητικό

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο αεροσκάφος stealth που ονομάζεται Tempest στην αεροπορική έκθεση του Farnborough.

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) αφού απέρριψε την πρόταση της Μόσχας να αναπτυχθεί από κοινού ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς,  θα προσκληθεί αυτό το μήνα από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεργαστεί για το μαχητικό έκτης γενιάς που ονομάζεται Tempest.

Το Business Standard πληροφορεί ότι αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας και στελεχών της BAE Systems, θα φτάσει στις 18 Φεβρουαρίου για την έκθεση Aero India 2019 στο Μπανγκαλόρ, όπου  θα ενημερώσει τους Ινδούς αξιωματούχους του MOD και της IAF δυνατότητες συνεργασίας.

Η εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα ηγηθεί στην ομάδα “Tempest”, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κατασκευαστή κινητήρων Rolls-Royce, τον ιταλικό εργολάβο άμυνας Leonardo και την ευρωπαϊκή ομάδα πυραύλων MBDA.

Το αεροσκάφος θα έχει δυο κινητήρες κρυμμένους μακριά βαθιά μέσα στο αεροσκάφος για να κρατήσει όσο το δυνατόν χαμηλότερα τα ραντάρ και τις υπέρυθρες υπογραφές του. Η Rolls-Royce αναφέρει ότι εργάζονται σε ένα σχεδιασμό κινητήρων που θα χρησιμοποιεί τα σύνθετα υλικά και τις προηγμένες διαδικασίες κατασκευής για να είναι ελαφρύ, να έχει καλύτερη θερμική διαχείριση και να διατηρεί το κόστος χαμηλό. Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα διαθέτουν ψηφιακούς ελέγχους για ακριβέστερη διαχείριση ενέργειας και θα παρέχουν εύκολα στο προσωπικό συντήρησης πληροφορίες σχετικά με το εάν τα εξαρτήματα χρειάζονται αντικατάσταση και άλλες πτυχές της “υγείας” του συστήματος.

Το Tempest θα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων ραντάρ και πολυφασματικών καμερών, καθώς και απροσδιόριστων συνδέσμων δεδομένων και εξοπλισμού επικοινωνιών. Όπως και με άλλα προηγμένα σχέδια αεριωθούμενων αεροσκαφών, όπως ο F-35 Joint Strike Fighter, ο στόχος είναι να παρασχεθεί στον πιλότο μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του battlespace, να επιτρέψει στο jet να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλες φιλικές δυνάμεις και αφήστε τον πιλότο να τραβήξει πρόσθετα δεδομένα από άλλα περιουσιακά στοιχεία στον αέρα, στο έδαφος και ακόμη και στο χώρο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά έναν διεθνή εταίρο για την από κοινού κατασκευή του νέου ης Tempest Fighter Jet. Η Ινδία, που είναι απελπισμένη να αυξήσει την ισχύ της πολμικής αεροπορίας της κυρίως απέναντι στους υπερεξοπλισμούς του Πακιστάν, αλλά και τηε Κίνας εξετάζει σοβαρά τη βρετανική πρόσταση.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο