Θρίλερ στον αέρα από απειλή για βόμβα σε αφος των Ισραηλινών Αερογραμμών

Θρίλερ στον αέρα από απειλή για βόμβα σε αφος των Ισραηλινών Αερογραμμών

Θρίλερ στον αέρα για αφος της EL-AL. Βγήκε από τον ΕΕΧ συνοδεία 2 F-16.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πτήση από Νέα Υόρκη για το Τελ Αβιβ της ΕL-AL καθώς υποψία για βόμβα κινητοποίησε τις πολεμικές αεροπορίες και τις  χώρες πάνω από της οποίες πέταξε το αεροσκάφος μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος συνοδεύτηκε από ελβετικά μαχητικά αεροσκάφη F-18 από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα μέχρι περίπου τον εναέριο χώρο της Σερβίας ενώ εν συνεχεία το αεροσκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης του από το FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδο του στις 11:12, τέθηκε υπό την παρακολούθηση δύο μαχητικών F-16 της ΠΑ μέχρι να εξέλθει από τον Ελληνικό Εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βομβιστική απειλή έγινε γνωστή όταν το αεροσκάφος της El Al ήταν στον γαλλικό εναέριο χώρο. Επιβάτης είπε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί για την ύπαρξη βόμβας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Σήμερα 5 Ιουλίου 2016,  αεροσκάφος τύπου Boeing 747 της εταιρείας EL-AL, εκτελώντας το δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Τελ Αβίβ, εισήλθε στο FIR Αθηνών  στις 11:02 με πληροφορία ύπαρξης εμπρηστικού μηχανικού.

Το αεροσκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης του από το FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδο του στις 11:12, τέθηκε υπό την παρακολούθηση δύο (2) ελληνικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο