“Θαλασσόλυκος 2019”: Οι Τούρκοι ξαναβγάζουν το στόλο σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο στα μέσα Μαίου

“Θαλασσόλυκος 2019”: Οι Τούρκοι ξαναβγάζουν το στόλο σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο στα μέσα Μαίου

Έτσι αν και η άσκηση "γαλάζια πατρίδα" (τέλος Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου 2019), δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο την προπαγάνδισε η Άγκυρα, όμως έκανε "ντόρο" και πέτυχε επικοινωνιακά το σκοπό της, αλλά υποβίβασε το "Θαλασσόλυκο".

Στα μέσα Μαίου θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη ναυτική τουκική άσκηση με την ονομασία “Θαλασσόλυκος”, με τα τουρκικά ΜΜΕ να την προαναγγέλουν από τώρα και την εντάσσουν στο ευρύτερο κλίμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Φέτος βέβαια οι ίδιοι οι Τουρκοι έχουν υποσκελίσει τη μεγαλύτερη άσκησή τους στη θάλασσα, διότι σε συνέχεια της ανακοίνωσης της “γαλάζιας πατρίδας” και των βαρύγδοθπων ανακοινώσεων των step-by-step προκλήσεων, όφειλαν να κάνουν μια μεγάλη άσκηση με την ίδια επωνυμία για να δικαιολογήσουν το υβρικό μέρος της εξαγγελίας.

Έτσι αν και η άσκηση “γαλάζια πατρίδα” (τέλος Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου 2019), δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο την προπαγάνδισε η Άγκυρα, όμως έκανε “ντόρο” και πέτυχε επικοινωνιακά το σκοπό της, αλλά υποβίβασε το “Θαλασσόλυκο”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Yeni Safak που αποτελεί ουσιαστικά γραφείο τύπου της τουρκικής προεδρίας, η άσκηση «Θαλασσόλυκος» που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 13-25 Μαΐου με μεγάλη συμμετοχή τουρκικών πλοίων.

H άσκηση εκτός από επιχειρησιακά σενάρια θα περιλαμβάνει και σενάρια ασφαλείας.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο