Τέσσερα Μi-35Μ παρέλαβε η Σερβία από τη Ρωσία

Τέσσερα Μi-35Μ παρέλαβε η Σερβία από τη Ρωσία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας ενισχύθηκαν με τέσσερα καινούρια ρωσικά ελικόπτερα Μi-35Μ τα οποία είχαν παραγγελθεί πριν από ένα χρόνο. Τα ελικόπτερα μεταφέρθηκαν εχθές από την Ρωσία, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, με μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 Ruslan. Όπως ανακοινώθηκε τα ελικόπτερα αυτά θα ενταχθούν στον εξοπλισμό της 714ης Μοίρας που εδρεύει στην αεροπορική βάση του

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας ενισχύθηκαν με τέσσερα καινούρια ρωσικά ελικόπτερα Μi-35Μ τα οποία είχαν παραγγελθεί πριν από ένα χρόνο. Τα ελικόπτερα μεταφέρθηκαν εχθές από την Ρωσία, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, με μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 Ruslan.

Όπως ανακοινώθηκε τα ελικόπτερα αυτά θα ενταχθούν στον εξοπλισμό της 714ης Μοίρας που εδρεύει στην αεροπορική βάση του Κράλιεβο, στην κεντρική Σερβία. Η παράδοση των ελικοπτέρων έγινε τρεις μήνες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Πραγματοποιήθηκε δε, δύο ημέρες πριν από την συνάντηση που θα έχουν στο Σότσι οι πρόεδροι Ρωσίας και Σερβίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τα ελικόπτερα Μi-35Μ είναι επιθετικά-αντιαρματικά και στους στρατιωτικούς κύκλους αποκαλούνται “δολοφόνοι των αρμάτων”.

Πηγή: ΑΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο