Τέσσερα ελικόπτερα MH-60R προμυθεύεται το ΠΝ

Τέσσερα ελικόπτερα MH-60R προμυθεύεται το ΠΝ

Τα ελικόπτερα αυτά θα αντικαταστήσουν τα ΑΒ-212, και μαζί με τα S-70, θα αποτελέσουμε ιπτάμενα μέσα κυρίως για φρεγάτες.

Τέσσερα ελικόπτερα MH-60R, προμυθεύται το πολεμικό ναυτικό στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ (G to G) και διαδικασίας Foreign Military Sales (FMS).

Τα ελικόπτερα αυτά θα αντικαταστήσουν τα ΑΒ-212, και μαζί με τα S-70, θα αποτελέσουμε ιπτάμενα μέσα κυρίως για φρεγάτες.

η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Κούζηλος με θέμα «Σχετικά με την αγορά 2 ελικοπτέρων τύπου MH-60R από την Lockheed Martin» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Την παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ενεργοποίησης υποπρογράμματος πρόσκτησης (4) ελικοπτέρων (Ε/Π) τύπου MH-60R μέσω διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ (G to G) και διαδικασίας Foreign Military Sales (FMS).

Τέλος, η υλοποίηση της συγκεκριμένης προμήθειας, θα επιφέρει:

α. Αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στόλου των Ε/Π του Π.Ν. λόγω της αντικατάστασης μέρους ή και του συνόλου της δύναμης των Ε/Π ΑΒ-212 με σύγχρονα Ε/Π, νέου τύπου, όμοιας πλατφόρμας με τα κατεχόμενα Ε/Π S-70 και σημαντικά αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

β. Ενίσχυση της ομοιοτυπίας του στόλου των Ε/Π του Π.Ν. με έμμεσα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την ομογενοποίηση της πλατφόρμας, των κινητήρων, των διαδικασιών συντήρησης και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο