Τα πρώτα ARMATA παραγγέλνει η Ρωσία

Τα πρώτα ARMATA παραγγέλνει η Ρωσία

Τα άρματα και οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση δοκιμών. Μετά τις δοκιμές θα υπάρξει παραγγελία μεγάλης κλίμακας. Η τελική επιχειρησιακή αξιολόγηση των αρμάτων Τ-14 θα γίνει το 2019 με την μαζική παραγωγή να ξεκινά το 2020.

Τα πρώτα άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα της πλατφόρμας Armata παρήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η πρώτη παραγγελία περιλαμβάνει 80 άρματα 4ης γενιάς T-14 και 20 τεθωρακισμένα οχήματα T-15. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ επιβεβαίωσε πως υπεγράφη συμβόλαιο για την προμήθεια τεθωρακισμένων ικανών να εξοπλίσουν δύο επιλαρχίες αρμάτων και ένα μηχανοκίνητο τάγμα. «Δεν υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών. Τα τακτικά – τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων συνεχώς βελτιώνονται. Για παράδειγμα αναπτύσσεται ένα νέο πυρομαχικό αν και τα υπάρχοντα ικανοποιούν απόλυτα», είπε ο Μπορίσοφ.

Τα άρματα και οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση δοκιμών. Μετά τις δοκιμές θα υπάρξει παραγγελία μεγάλης κλίμακας. Η τελική επιχειρησιακή αξιολόγηση των αρμάτων Τ-14 θα γίνει το 2019 με την μαζική παραγωγή να ξεκινά το 2020. Το T-14 Armata είναι το νέας γενιάς ρωσικό κύριο άρμα μάχης. Διαθέτει πύργο που δεν χρειάζεται προσωπικό και έχει πλήρωμα τριών ανδρών. Διαθέτει επίσης ειδική θωράκιση. Το T-15 παράγεται σε δύο τύπους, είναι ένα βαρύ τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, βασισμένο στο Armata.

Πηγή: defence-blog.com, hellasjournal.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο