Τα πλοία του ΝΑΤΟ δοκιμάζουν την επόμενη γενιά ηλεκτρονικής άμυνας

Τα πλοία του ΝΑΤΟ δοκιμάζουν την επόμενη γενιά ηλεκτρονικής άμυνας

Δεκατρείς χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις προσομοιωμένες ασκήσεις αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας με την ονομασία “NEMO 19” της νότιας ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου από την Πέμπτη (31 Οκτωβρίου 2019). Οι δοκιμές των 6 ημερών ναυτικής ηλεκτρομαγνητικής λειτουργίας – ή “NEMO” – θα δοκιμάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα συμμαχικά πλοία μπορούν να υπερασπιστούν τον

Δεκατρείς χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις προσομοιωμένες ασκήσεις αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας με την ονομασία “NEMO 19” της νότιας ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου από την Πέμπτη (31 Οκτωβρίου 2019).

Οι δοκιμές των 6 ημερών ναυτικής ηλεκτρομαγνητικής λειτουργίας – ή “NEMO” – θα δοκιμάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα συμμαχικά πλοία μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε πυραύλους cruise κατά των πλοίων και υπερηχητικούς πυραύλους χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές αμυντικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

“Το NEMO 19 δείχνει πως συνεργάζονται οι Σύμμαχοι για την προστασία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την απειλή κρουαζιέρας και υπερηχητικών πυραύλων”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu. “Αυτή είναι η μεγαλύτερη άσκηση ναυτιλιακών ηλεκτρονικών πολέμων και ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι Σύμμαχοι αναπτύσσουν νέα αμυντική τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν τις αναδυόμενες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας”.

Στο πλαίσιο της άσκησης οι Σύμμαχοι θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν/αναχαιτίσουν πυραύλους του εχθρού ή να τους εκτρέψουν μακριά από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα άμυνας.

Το NEMO 19 θα δει επίσης τη χρήση μετρήσεων υπέρυθρων και ραντάρ για τη μείωση της ευαισθησίας πλοίων σε ίχνη ραντάρ και πυραύλους εχθρού. Οι τακτικές ανταλλαγές δεδομένων μεταξύ των συμμετεχόντων πλοίων, καθώς και οι διαδικασίες φωνής, εάν μπλοκαριστούν ή αλλοιωθούν οι συνδέσεις δεδομένων, θα τεθούν επίσης στη δοκιμή.

Στην άσκηση θα διαρκέσει έως τις 5 Νοεμβρίου 2019 συμμετέχουν έξι πλοία, οκτώ αεροσκάφη και 1.500 άτομα από το Βέλγιο, τον Καναδάς, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τνη Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.α

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο