Συστήματα Aegis αγοράζει η Ισπανία

Συστήματα Aegis αγοράζει η Ισπανία

μέσα στον Ιούνιο, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της αυξημένης ρωσικής ναυτικής ισχύος στον Βόρειο Ατλαντικό, την αύξηση των δυνατοτήτων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων σε όλη την Ευρώπη

Πέντε συστήματα Aegis της Lockheed Martin έναντι του ποσού 860,4 εκατομμυρίων δολαρίων προμυθεύεται η Ισπανία. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την χθες Τρίτη ,ότι ενέκρινε τη δυνητική πώληση των πέντε οπλικών συστημάτων Aegis της Lockheed Martin στην Ισπανία, χώρα-μέλος του NATO, έναντι τιμήματος 860,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Επσιημαίνεται ότι μέσα στον Ιούνιο, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της αυξημένης ρωσικής ναυτικής ισχύος στον Βόρειο Ατλαντικό, την αύξηση των δυνατοτήτων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων σε όλη την Ευρώπη και την βελτίωση της ετοιμότητας και του αξιόμαχου ταγμάτων, πλοίων και αεροσκαφών ώστε να είναι σε θέση να αντιδρούν με ταχύτητα.
«Η προταθείσα πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους των ΗΠΑ στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας, αυξάνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου στο NATO που αποτελεί σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η υπηρεσία συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια, διεύθυνση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, επέδωσε νωρίτερα την Τρίτη στο Κογκρέσο ειδοποίηση για την σχεδιαζόμενη πώληση. Κύριοι ανάδοχοι της σύμβασης θα είναι οι εταιρείες Lockheed Martin, Raytheon και General Dynamics, διευκρίνισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Το Aegis Combat System της Lockheed Martin είναι ένα προηγμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιεί υπολογιστές και ραντάρ για την παρακολούθηση και την καταστροφή εχθρικών στόχων στον αέρα. Η καρδιά του Aegis περιλαμβάνει το τριών διαστάσεων παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης ραντάρ AN/SPY-1, το σύστημα ελέγχου πυρός MK 99, συστήματα αντιβαλλιστικών πυραύλων SM-3 της Raytheon και ελέγχει 100 στόχους σε απόσταση 190 περίπου χιλιομέτρων. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων μετά την φάση εκτόξευσης και προ της επανεισόδου τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters , lockheedmartin.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο