Συντριβή αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα

Συντριβή αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Μεσσηνίας περίπου στις 12 το μεσημέρι το αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ανέφερε κράτημα στον έναν κινητήρα, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα, οι πιλότοι εγκατέλειψαν το Τ-2 το οποίο και συνετρίβη σε αγροτική έκταση στην συνοικία Μπουρνιάς

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Τ-2 της 120 ΠΕΑ/363ΜΕΑ, κατέπεσε και συνετρίβη δυο ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας. Οι χειριστές εγκατέλειψαν εγκαίρως το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν τελικώς στο 251ΓΝΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Μεσσηνίας περίπου στις 12 το μεσημέρι το αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ανέφερε κράτημα στον έναν κινητήρα, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα, οι πιλότοι εγκατέλειψαν το Τ-2 το οποίο και συνετρίβη  σε αγροτική έκταση στην συνοικία Μπουρνιάς  2 ν.μ. νοτίως της πόλης της Καλαμάτας. Οι δύο ιπτάμενοι -όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ- ειναι καλά στην υγεία τους. Αμφότεροι περισυνελέγησαν από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθησαν αρχικά στην  120 ΠΕΑ. Και στη συνέχεια με αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα και τελικά στο 251 ΓΝΑ, όπου και υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την 363 ΜΕΑ στις 11 το πρωί λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ενώ εκτελούσε αποστολή σε περιοχή ασκήσεων βορείως της Καλαμάτας οι χειριστές ενημέρωσαν ότι ο ένας από τους δυο κινητήρες είχε ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας. Και λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι το αεροσκάφος συνετρίβη σε αγρόκτημα με τους ιπτάμενους να έχουν εγκαταλείψει εγκαίρως το Τ-2. Σύμφωνα με τις  πρώτες πληροφορίες σε βλάβη και στο δεύτερο κινητήρα οφείλεται η συντριβή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το περιστατικό:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εγκατάλειψη Αεροσκάφους Τ-2

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα.
Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το Τ-2 Ε Buckeye (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΓΕΑ)

Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

  • Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
  • Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος
  • Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ
  • Μήκος: 11.8μ
  • Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach
  • Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο