Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο – υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο – υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι

Την υπέρπτηση έκανε ένα F-16, το οποίο εισήθλε στο FIR Αθηνών στις 10:55 και ένα λεπτό αργότερα προέβη στην πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 3200 ποδών, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Ανεβάζουν το «θερμόμετρο» στο Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς σήμερα Μ.Τρίτη 3 Απριλίου πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Φαρμακονήσι πριν το μεσημέρι, ενώ συμπλήρωσαν την παρουσία τους με 26 παραβιάσεις και τέσσερις εμπλοκές.

Την υπέρπτηση έκανε ένα F-16, το οποίο εισήθλε στο FIR Αθηνών στις 10:55 και ένα λεπτό αργότερα προέβη στην πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 3200 ποδών, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ. Το τουρκικό μαχητικό εξήλθε του Εθνικού Εναερίου Χώρου στις 11:10.

Η προκλητικότητα ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με νέες παραβιάσεις και εμπλοκές ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συνολικά τρεις σχηματισμοί, αποτελούμενοι από ένα ζεύγος F-16 έκαστος, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 12 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας, ενώ τα F-16 τα οποία έφεραν και οπλισμό προέβησαν σε 26 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σημειώθηκαν τέσσερις εμπλοκές των τουρκικών F-16 με ελληνικά μαχητικά.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο