Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ζάεφ: Είμαστε “Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά”

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ζάεφ: Είμαστε “Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά”

«η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός» και τόνισε πως «η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ επιμένει στην επιθετική ρητορική καταπατώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και αποδεικνύοντας τη λανθασμένη προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης. Παρά τις συστάσεις Νίμιτς και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η Αθήνα, για τις δηλώσεις που έκανε περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε πως «Είμαστε μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά. Κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά».

Επισήμανε , μάλιστα, ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός» και τόνισε πως «η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο MakFax, ο Ζόραν Ζάεφ επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, της αυτοδιάθεσης μας».

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο