Συνάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη με Αντιπροσωπεία AHI

Συνάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη με Αντιπροσωπεία AHI

Βράβευση Προέδρου ΑΗΙ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του ινστιτούτου American Hellenic Institute-AHI, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, κ. Νικόλαο Λαρυγγάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τις τοποθετήσεις του:

-Επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των εθνικών θέσεων.

-Περιέγραψε το περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος.

-Αναφέρθηκε στην υλοποίηση, από ελληνικής πλευράς, ευρέος πλέγματος δράσεων διεθνούς αμυντικής διπλωματίας. Στο πλαίσιο αυτό ο ΥΕΘΑ τόνισε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως αυτές πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, όσο και από την ευρεία διμερή στρατιωτική συνεργασία.

-Σημείωσε τη παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε τη Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής στον κ. Νικόλαο Λαρυγγάκη, Πρόεδρο ΑΗΙ, ως αναγνώριση των δράσεών του επ’ ωφελεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα καθώς και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά, και του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Επισημαίνεται ότι την Τετάρτη ο ΥΕΘΑ σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνει στην Κύπρο, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο